Сръбският президент Александър Вучич сравни признаването на независимостта на Косово

...
Сръбският президент Александър Вучич сравни признаването на независимостта на Косово
Коментари Харесай

Вучич: Признаване на Косово за влизане в ЕС е като да ти предложат сирене в капан за мишки

Сръбският президент Александър Вучич съпостави признаването на независимостта на Косово за участие в Европейски Съюз с капан за мишки без гратис сирене. Сръбският водач съобщи това на взаимна конференция с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел в Белград.

" Ускореният метод към Европейски Съюз, в случай че има подобен, носи ли проблеми за нас, значи ли признание на Косово и някои други неща? Ако си мислите, че ще получите гратис сирене, това в никакъв случай няма да стане, то се предлага единствено в капан за мишки. В същото време това не са неща, които не знаем, не става дума за признание, а за изцяло съглашение за нормализиране на връзките с Прищина, за което знаем още от времето, когато поехме по европейския път, това не е вест за нас. Отдавна признахме, че желаеме да бъдем част от Европейски Съюз, това е нашето искане, а тяхното искане е да реализират съглашение за нормализиране на връзките. Няма потребност да се заблуждаваме и да се преструваме, че някой в тази страна не знае за това ", сподели сръбският президент.

В началото на май Вучич съобщи, че Сърбия ще продължи да върви по пътя на присъединението си към Европейски Съюз, макар нежеланието на по-голямата част от популацията на страната да се причисли към Европейския съюз. Брюксел обаче неведнъж е давал да се разбере на Белград, че европейската интеграция на Сърбия е допустима единствено в случай че тя признае независимостта на Косово, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР