Сръбският президент Александър Вучич ще бъде днес в Будапеща, където

...
Сръбският президент Александър Вучич ще бъде днес в Будапеща, където
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия на среща с Виктор Орбан и с австрийския канцлер Карл Нехамер

Сръбският президент Александър Вучич ще бъде през днешния ден в Будапеща, където ще взе участие в тристранната среща на върха на Унгария, Сърбия и Австрия, заяви Танюг, представени от Българска телеграфна агенция. Президентът Вучич ще се срещне с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер, оповестиха от Службата за съдействие с медиите на президента на Сърбия.

Вучич заяви по-рано, че на срещата на върха в Будапеща ще беседва с Орбан и Нехамер за миграционната политика, както и за взаимни дейности против проведената престъпност и контрабандата.

Сръбският президент и австрийският канцлер разговаряха неотдавна в Ню Йорк в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, като една от тематиките, както сподели Нехамер след срещата, беше незаконната миграция, защото Австрия е изправена пред фрапантно нарастване на броя на търсещите леговище от страни като Индия и Тунис, които идват по Балканския маршрут.

Нехамер сподели, че Сърбия е значим сътрудник в битката против незаконната миграция и трафика на хора. Двамата с Орбан обявиха на взаимна конференция това лято, че желаят да оказват помощ на Сърбия да отбрани южните си граници от незаконна миграция.

Орбан разгласи и организирането на конференция със Сърбия за по-добра отбрана на южните сръбски граници от незаконна миграция. Както уточни унгарският министър председател, задачата на тази среща ще бъде да помогне на Сърбия да управлява по-добре южната си граница.

От месеци Австрия е изправена пред фрапантно нарастване на броя на търсещите леговище, който доближи 57 000 за осем месеца през тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР