Сръбският президент Александър Вучич разкритикува решението на косовския премиер Албин

...
Сръбският президент Александър Вучич разкритикува решението на косовския премиер Албин
Коментари Харесай

Вучич нарече косовския премиер терористичен боклук, нямало да им даде Косово

Сръбският президент Александър Вучич разкритикува решението на косовския министър председател Албин Курти да назначи Ненад Рашич за косовски министър на общностите и завръщането. Вучич назова Рада Трайкович, назначена за консултант на Рашич, " сръбска сган от дъното на кофата ", а на Курти даде епитета " терористичен отпадък ".

„ Изборът на Рашич, човек, който завоюва по-малко от един %, както и на Рада Трайкович, която беше в неговата листа, демонстрира, че те желаят гонене и прогонване на сърбите от Косово и Метохия. И в този момент имам да кажа няколко неща, преди формалното послание и срещата с Вархеи (обявена за утре), в случай че въобще се случи “, сподели Александър Вучич в телефонно присъединяване в предаването на Pink TV.

Той добави, че " няма по-лоши " от Рашич и Трайкович и че те нямат доверието на сърбите в Косово, " а доверието на западните организации и терористичния отпадък Курти ".

" Редуцирах това, всичко, което имах да кажа, мълчах месеци, години, търпях нелепости от всички, и в района, и в Европа..., този терористичен отпадък, това, което направи през днешния ден, трябваше да получи заслуженото наказание на Европейски Съюз ", сподели Вучич, представен от РТС.

Той добави, че са нарушени освен нормите на Брюкселското съглашение, само че и интернационалното обществено право.

" Нарушени са всички демократични правила и правила, съгласно които се избира или предлага някой, който е получил доста гласове, а не някой, който е получил един % от гласовете. И не им пука, тъй като е в в сходство с ползите на една европейска мощ и ползите, които някой би трябвало да осъществя и против сърбите “, уточни Вучич.

„ Избраха най-лошата сръбска сган от дъното на кофата. Рашич, Рада Трайкович. Просто няма по-лоши. Те нямат ничие доверие, само че имат доверието на терористичния отпадък Курти, западните служби, които ги сложиха там, мислейки, че ще унищожат Сърбия. Мислеха си, че ще ни изплашат, че ще бъде - самичък си на света, не можеш да направиш нищо... няма проблем. Можеш да унищожиш президента на Сърбия, можете да организирате отново митинги в Сърбия, можете да ме убиете, каквото желаете. За мен " КиМ е най-голямата сръбска реликва. Сърбия е реликва. По-добре да ме няма, в сравнение с да ви я предам и няма да ви я предам “, сподели Вучич.

Той назова реакцията на Европейски Съюз на назначението на Рашич срамна и акцентира, че заради това сръбската делегация няма да взе участие в срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

„ Никой от Сърбия няма да бъде в Тирана на 6 декември, а вие, добре сте пристигнали, вземайте дневни, пътувайте със аероплан, всички от Европа, говорете, говорете нелепости, всички вие от Западните Балкани, по какъв начин Сърбия е отговорна за нещо, само че вие не можете да намерите нищо, за което Сърбия е отговорна. Няма проблем. Ама хайде да забележим какво ще извършите и по какъв начин ще го извършите “, уточни президентът.

Вучич сподели, че идващия път би трябвало да внимават за метода, по който се обръщат към Сърбия.

„ Следващия път, когато се обръщате към Сърбия, внимавайте дали това, което е признато в Брюксел, се извършва, внимавайте за изявленията си, за уважението към Сърбия и жителите на Сърбия. Гражданите на Сърбия не са деветата дупка на безстопанствен дудук, и няма да разреша да ги унижавате, в никакъв случай повече няма да ви разреша да го извършите..., а сте го правили безчет пъти. По-скоро постоянно си споделям, може би сме сбъркали, прекалили сме, може би би трябвало да ги пуснем още един път... Няма повече “, сподели Вучич.

Той сподели, че Сърбия и сама ще се резервира. Обръщайки се към Курти, Вучич му сподели да " внимава да не нарани нито един сърбин, тъй като сърбите дружно с страната Сърбия " ще знаят по какъв начин да отговорят ".

„ Има и други проблеми, проблеми в енергийния бранш, за които ще приказвам с жителите на Сърбия в събота. И що се отнася до това, ти, терористичен отпадък, внимавай да не нараниш сърбите, тъй като сърбите дружно с страната Сърбия, ще знаят да отговорят. А вие от Европа, засрамете се, и това е дреболия спрямо това, което в действителност мога да ви кажа. За събота приготвям по-подробен, изчерпателен, виновен, сериозен отговор “, сподели президентът на Сърбия.

Вучич разгласи и основно обръщение в Instagram след обръщението си.

" Можете да ме убиете, можете да вършиме каквото желаете, за мен Косово и Метохия е най-голямата сръбска реликва, за мен Сърбия е реликва. По-добре да ме няма, в сравнение с да ви я предам. И аз няма да ви я предам, тъй като жителите на Сърбия не са девета дупка в на кавала за никого и няма да разреша да ги унижавате! Сърбия е сама, Сърбия ще се отбрани ", написа президентът в профила си в Instagram, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР