Сръбският президент Александър Вучич обвини Австралия в лов на вещици

...
Сръбският президент Александър Вучич обвини Австралия в лов на вещици
Коментари Харесай

Сръбският президент обвини Австралия в лов на вещици заради Джокович

Сръбският президент Александър Вучич упрекна Австралия в " лов на вещици " поради случая с Новак Джокович, който не бе позволен от управляващите в страната за присъединяване на първия за годината шампионат от Големия шлем в тениса, написа " ЕвроНюз ". 

Вучич насочи обвиняванията си непосредствено към австралийския министър председател Скот Морисън.

34-годишният Джокович е в имиграционен център в Мелбърн и чака ориста си, откакто визата му беше анулирана при идването си в Австралия в сряда.

Новината провокира гневен отклик от фигури в Сърбия, в това число президента Вучич.  " Това, което не е почтена игра, е политическият " лов на вещици " против Новак, като всички, в това число австралийският министър председател, се преструват, че разпоредбите важат за всички ", сподели Вучич пред медиите през днешния ден.

Вучич дефинира отношението към Джокович като „ позорно ".  " Страхувам се, че това безмилостно политическо гонене на Новак ще продължи досега, в който те могат да потвърдят нещо, тъй като когато не можеш да победиш някого, тогава се обръщаш към такива неща “, добави той.

„ Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него. В Австралия би трябвало да схванат, че тормозът на най-хубавия тенисист в света би трябвало да бъде преустановен неотложно ", написа той в профила си в обществените мрежи.

Превод " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР