Сръбският президент Александър Вучич каза на Световния икономически форум в

...
Сръбският президент Александър Вучич каза на Световния икономически форум в
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия и Западните Балкани се нуждаят от по-силна Германия

Сръбският президент Александър Вучич сподели на Световния стопански конгрес в Давос, че Сърбия и други страни от Западните Балкани се нуждаят от по-силна Германия, защото положението на стопанската система в тази страна визира целия район, оповестява Kosovo-online.

Говорейки за връзките сред Европейския съюз и Западните Балкани, като част от дебата " Нова евразийска зора ", Вучич сподели, че " когато Германия кашля, ние получаваме пневмония ". Той акцентира, че икономическият спад на Германия от 0,3 % е проблем и за страните от района.

„ Ако не беше упоменатото стесняване, щяхме да имаме плюс 4,5 % напредък тази година, а не плюс 3,5 % “, уточни Вучич.

Той акцентира още, че е доста признателен на данъкоплатците на Европейския съюз за помощта, която са изпратили на страната.

„ Хората в Европа би трябвало да схванат, че китайските вложения са нужни за развиването и че Европейският съюз не би трябвало да упражнява напън по този въпрос “, сподели Вучич и акцентира, че няма да лиши страната си от китайски вложения, които съставляват 30 % от общите задгранични вложения.инвестиции в Сърбия.

„ Трябва да изградим петролопровод до Унгария, в този момент имаме единствено един през Хърватия до Сърбия – Янаф “, сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР