Сръбският президент Александър Вучич и косовският премиер Авдулах Хоти започнаха

...
Сръбският президент Александър Вучич и косовският премиер Авдулах Хоти започнаха
Коментари Харесай

Сърбия: Подложени сме на сериозен натиск за признаване на Косово

Сръбският президент Александър Вучич и косовският министър председател Авдулах Хоти започнаха през днешния ден среща на високо ниво в Белия дом. Форумът има за цел да насърчи " икономическо нормализиране " в връзките сред двете балкански страни.
" Съединени американски щати са подготвени да спомагат за икономическото нормализиране ", уточни съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Робърт О`Брайън в известие в Twitter, съпроводено със фотоси на двамата водачи, посрещнати при идването им от специфичния делегат на американския президент за договарянията сред Сърбия и Косово Ричард Гренел.
 Сърбия и Косово - какво следва във Вашингтон? Сърбия и Косово - какво следва във Вашингтон?
Специалният консултант на американския президент Ричард Гренел съобщи, че " на масата на договарянията сред Прищина и Белград " във Вашингтон...
За момента не е ясно дали Доналд Тръмп ще се включи в договарянията сред Белград и Прищина във Вашингтон. Съединени американски щати към този момент са поискали от президента на Вучич да признае независимостта на Косово, е съобщил сръбският министър на финансите Синиша Мали, който е член на сръбската делегация. Мали е показал, че върху президента " се оказва сериозен напън ".
" Ние получихме най-лошия документ от началото на договарянията с Прищина. В него имаше 16 пункта, от които в 10 се подразбира двустранно признание. От 20 присъстващи, освен албанци, на всяка наша дума следва реакция, доста нападателна, ориентирана против нас. Икономическите тематики са доста малко ", е споделил Мали пред публицисти във Вашингтон, оповестява в. " Вечерне новости ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР