Сръбският президент Александър Вучич днес в София заяви, че е

...
Сръбският президент Александър Вучич днес в София заяви, че е
Коментари Харесай

Вучич: Не съм получил план за Косово

Сръбският президент Александър Вучич през днешния ден в София съобщи, че е получил " индикации, начала и правила " за решение на въпросите с Косово, в които има " прилични неща ", само че и решения, с които той не е склонен, съобщи БГНЕС.
Той настоя, че Сърбия търси компромисно решение, което зачита освен ползите на сърбите в Косово, само че и ползите на Сърбия, като добави, че ще приказва за това на всички срещи в София.
На въпрос на публицисти дали е получил проекта на Съединени американски щати за Косово, Вучич отговори, че " в случай че имаше нещо, с което би бил удовлетворен, да има нещо, за което може да се намерения за приемане на всякаква поддръжка в локалната общност, ще изляза пред жителите с това “. Сръбският президент акцентира, че никой не се заканва на него и на Сърбия, а с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Уес Мичъл постоянно е имал правилни диалози.
„ Той е политик, който постоянно правилно се вслушва в нашите възгледи, без значение от значителното противоречие по отношение на Косово “, сподели Вучич. Той означи, че Мичъл в никакъв случай не му е споделил, че в случай че не одобри проекта на Съединени американски щати, ще би трябвало да се отдръпна от властта.
Както през вчерашния ден и през днешния ден писаха белградските медии, Съединени американски щати и западните страни са показали проект за решение на косовския проблем на Вучич, акцентирайки, че той е по-добър за Сърбия от всички предходни, само че че към момента не е допустим за сръбския президент.
При съставянето на този документ взели участие Мичъл, Хелга Шмит, заместител на отговарящата за външната политика и сигурност на Европейски Съюз Федерика Могерини, и представител на Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР