Сръбският президент Александър Вучич даде висока оценка за анализа на

...
Сръбският президент Александър Вучич даде висока оценка за анализа на
Коментари Харесай

Вучич верен на Кремъл: Само Лавров казва истината

Сръбският президент Александър Вучич даде висока оценка за разбора на съветския министър на външните работи Сергей Лавров по отношение на ситуацията на Балканите по време на форума на ОССЕ, който се организира в македонската столица, през миналите два дни.

" По създание всичко казано от Лавров е истина. Той приказва за доста значими неща за Сърбия и какво се случи след 2013 година. Как излъгаха нашата страна след Брюкселското съглашение с цел да се стигне до осъществяването на нещо и когато това не стане, да се каже на сърбите - 10г. не се извършва и за това ще получите два пъти по-малко от това, което искахте. Всичко е тъкмо. Всичко става по този метод ", сподели Вучич пред телевизия " Пинк ".

Според него " те /сърбите, бел.ред./ са с вързани ръце, само че се държат доста по-добре в сравнение с се е очаквало при спазването на независимостта, суверенитета, запазването на границите и взимането на решения ".

" Да, ситуацията е тежко. Ще става и още по-тежко и това е видно от решенията, които някои желаят да вземат - Охридското съглашение да бъде част от преговорната рамка за Сърбия ", сподели още Вучич. Той счита, че до това нещо няма да се стигне, тъй като това би означавало " затваряне на вратите за Сърбия в Европейски Съюз ".

В същото време съветските медии акцентират, че по време на форума на ОССЕ в Скопие и " имало сърдечна среща сред Лавров и сръбския външен министър Ивица Дачич ". " Това е видно от лицата на двамата ", пишат още медиите в Москва. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР