Сръбският премиер в оставка Ана Бърнабич днес получи награда Оскар

...
Сръбският премиер в оставка Ана Бърнабич днес получи награда Оскар
Коментари Харесай

Номинираха Вучич с Оскар за корпуция

Сръбският министър председател в оставка Ана Бърнабич през днешния ден получи премия " Оскар " за корупция от опозиционните партии в сръбския парламент, които я приканиха да съобщи оценката на президента Александър Вучич.

Народните представители от опозицията издигнаха златни статуетки, като алюзия към кодовото име " Оскар " в прихванатата връзка на незаконна мрежа, за която се подозира, че е директно обвързвана с Вучич.

Въпросната организация е била ръководена от Дарко Шарич - черногорски трафикант на опиати.

Преди дни КРИК - Мрежа за докладване на престъпност и корупция разкри в свое журналистическо следствие, че съгласно френската полиция наркокланът на Дарко Шарич е бил подпомаган от някогашния министър на вътрешните работи Небойша Стефанович - с кодово име Edo, и от ръководителя на Службата за сигурност и информация на Сърбия (БИА) Марко Парезанович - Markus. И двамата са членове на Сръбската прогресивна партия (СПП) на Вучич.

Те са получавали заповедите си от човек, чието кодово име е било " Оскар ".

Опозиционните партии попитаха за какво никой не смее да каже това, което е безусловно ясно - " Оскар в действителност е тогавашният и сегашният президентът на Сърбия Александър Вучич ". Критиците на президента считат, че той е направлявал и опазвал незаконната организация от правораздаването в прилежаща Сърбия.

" Оскар е човек, който мафията назовава " всесилен чиновник ", и единствено той може да взема решение всички проблеми ", се споделя в изказване на Партията на свободата и справедливостта, представено от вестник " Данас ".

БГНЕС напомня, че през днешния ден в 12:00 ч. българско време беше обновена учредителната сесия на сръбското Народно заседание.

Първият вицепремиер Ивица Дачич ще управлява държавното управление на Сърбия до избирането на нов кабинет, като той ще размени Ана Бърнабич. Тя пък ще заеме поста ръководител на Народното събрание.

Лидерите на най-голямата опозиционна коалиция " Сърбия против насилието ", Мариника Тепич и Мирослав Алексич, през днешния ден показаха противоречие с кандидатурата на Бърнабич.

Новосформираният сръбски парламент стартира учредителното си съвещание на 6 февруари, когато бяха доказани мандатите на депутатите. На 11 март народните представители трябваше да изберат ръководител, само че съвещанието беше отсрочено.

Парламентарните и локални избори в страната се организираха на 17 декември. Те бяха избрани от опозицията и интернационалната общественост като " нечестни " поради тоталната доминация на президента Вучич в политическото и медийното пространство.

Европейския съюз излезе с остра резолюция против Белград, в която прикани за цялостно интернационално следствие на изборните нарушавания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР