Сръбският премиер Ана Бърбич упрекна Новак Джокович заради нарушената карантина

...
Сръбският премиер Ана Бърбич упрекна Новак Джокович заради нарушената карантина
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия упрекна Джокович за нарушената карантина


Сръбският министър председател Ана Бърбич укори Новак Джокович поради нарушената карантина около позитивния му тест за COVID-19.

Щабът на международния номер 1 твърди, че той е дал положителен тест на 16 декември. Но на 17-ти, 18-ти, и на 22-ри, Джокович взе участие в обществени изяви в сръбската столица. На тях даже е сниман без защитна маска на лицето.

В изявление за " Би Би Си " Ана Бърнабич изиска пояснение от Джокович:

" Ако Джокович е излизал на открито с ясното схващане, че има позитивен PCR тест за ковид, това е чисто нарушаване на разпоредбите в Сърбия ", сподели Бърнабич.

" В тази обстановка се слага въпроса за неговите обществени изяви в този интервал. Документът, който бе възложен пред съда, демонстрира, че Джокович е бил с позитивен тест на 16 декември. Само един ден по-късно на 17 декември той участва на конгрес, проведен за младите тенисисти в Сърбия ", напомня белградското издание " Данас ".

" Ако Вие сте с позитивен тест, тогава вие би трябвало да бъдете в изолираност. Не знам по кое време тъкмо е получил резултатите, по кое време ги е видял. При всички случаи има една " сива зона ". Само Джокович може да отговори на този въпрос ", сподели Бърнабич.

Световният №1 в тениса към този момент разгласява послание в обществените мрежи, в което коментира точно тези въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР