Сръбският парламент одобри Ана Бърнабич за министър-председател на страната. За

...
Сръбският парламент одобри Ана Бърнабич за министър-председател на страната. За
Коментари Харесай

За първи път Сърбия има гей премиер

Сръбският парламент утвърди Ана Бърнабич за министър-председател на страната. За първи път консервативната балканска страна има министър председател с друга хомосексуална ориентировка, показва „ Фокс нюз “.

Новият сръбски кабинет бе определен със 157 гласа „ за “ и 55 „ срещу “. Александър Вучич номинира Ана Бърнабич за поста преди две седмици.

Ходът му с нейната номинация бе признат като знак за потушаване на западните опасения, че Сърбия се приближава от ден на ден до Русия – макар нескритото предпочитание да стане част от европейското семейство.

Ана Бърнабич е родена през 1975 година в Белград. Завършва висшето си обучение във Англия и работи 10 години с интернационалните организации и задгранични вложители.

През 2016 година е назначена за министър на държавната администрация и локалното самоуправление в Сърбия. Освен това е ръководител на Съвета за новаторско предприемачество и осведомителни технологии.

Новият сръбски министър председател е в управлението на фондация за надарени студенти. Ана Бърнабич има репутацията на проевропейски политик, показват сръбските организации.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР