Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич директно се намеси

...
Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич директно се намеси
Коментари Харесай

Сръбски министър директно се намеси във вътрешните работи на РС Македония

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич непосредствено се намеси във вътрешните работи на районен съд Македония и по-специално в нейната външна политика, съобщи БГНЕС.

По време на дипломатическия конгрес в Анталия, Турция, Дачич се похвали, че е имал персонална среща с съветския министър на външните работи Сергей Лавров.

" Ние желаеме да развиваме положителни връзки с Русия. Ние благодарим за тяхната позитивна позиция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации /за Косово, бел.ред./. Ние би трябвало да работим на първо място за нашите си ползи ", сподели Дачич и акцентира:

" По отношение на днешните приказки за някакво съветско въздействие на Балканите - това се отнася на първо място за Босна и Херцеговина и Сърбия, не знам кое е това съветско въздействие, което пречи на районен съд Македония да стартира договаряния с Европейски Съюз или пък то цели сриване на някои други двустранни връзки ".

Ивица Дачич насочи рецензии и към Европейския съюз във връзка с осъществяването на Брюкселското съглашение за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина.

" Европейски Съюз, който бе медиатор при постигането на Брюкселското съглашение, през днешния ден не може да подсигурява неговото осъществяване ", сподели Дачич.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР