Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович съобщи,

...
Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович съобщи,
Коментари Харесай

Сърбия започва да строи "автомагистралата на мира" следващата година

Сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Зорана Михайлович заяви, че Сърбия ще стартира идната година построяването на първия сектор от по този начин наречената " автомагистрала на мира ", която ще свързва Ниш с косовската столица Прищина и оттова - с албанското пристанище Дуръс, предадоха Танюг и Българска телеграфна агенция.

Първият сектор от автомагистралата, от Ниш до Плочник, ще бъде с дължина 36 км. Изграждането му ще коства към 212 милиона евро и по думите на Михайлович ще се финансира посредством Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Тя посочи, че автомагистралата е от изключителна значимост за Сърбия, която няма море и се нуждае от пристанища. Според нея достъпът до албанското пристанище ще значи сигурен напредък за сръбската стопанска система.

Михайлович уточни, че идната година Сърбия стартира и два други значими плана - рационализация на железопътната линия Ниш-Димитровград на стойност 250 евро, за които Белград ще подпише контракт с Европейска инвестиционна банка в края на януари, и сключване на контракт за жп линията Нови Сад-Суботица в границите на построяването на бързата жп линия Белград-Будапеща.

Четвъртата стратегическа цел на министерството на строителството, превоза и инфраструктурата за 2018 година е приемането на закон за метаморфоза на кадастъра, заяви Михайлович.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4623)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР