Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Горан Весич обсъди

...
Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Горан Весич обсъди
Коментари Харесай

Обсъждат реконструкцията на скоростната железопътна линия Ниш - Белград


Сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич разиска с еврокомисаря по разширението и политиката на съседство Оливер Вархей реконструкцията на скоростната железопътна линия Ниш - Белград, за която Европейски Съюз ще даде безплатна помощ на стойност 600 милиона евро, съобщи Танюг.

По този мотив Весич повтори през вчерашния ден в Брюксел, че това е най-големият грант, който Сърбия е получавала от Европейски Съюз.

„ Тази железопътна линия ще ни разреши да продължим с високоскоростната железница, по която работим сега до Суботица и Будапеща. На срещата показах още една опция, която беше добре призната, а точно Европейски Съюз, дружно с нас, да взе участие в плана за реорганизация на 588 км районни жп линии “, сподели Весич.

Той посочи, че това са жп линии, които би трябвало да бъдат изцяло реконструирани и електрифицирани и добави, че е разговарял с еврокомисаря и за други планове и други жп линии.

По думите му на срещите в Европейската комисия той е дал концепцията за сформирането на европейско-сръбски взаимен комитет, в който да заседават представители на министерството на строителството, превоза и инфраструктурата и представители на Комисията, като задачата е да се форсира работата по транспортните планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР