Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич посочи, че въвеждането на

...
Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич посочи, че въвеждането на
Коментари Харесай

Вучевич: Сърбия побеждава с мир, не влизаме във война, но трябва да следите какво се случва в региона и по въпроса за Косово

Сръбският министър на защитата Милош Вучевич уточни, че въвеждането на наложителната военна работа няма да стане внезапно. Ако се възвърне военната работа, предлагането е тя да продължи до четири месеца, оповестява Пинк.

Той напомни, че през 2011 година тогавашното държавно управление е взело решение да замрази наложителната военна работа.

„ След 13 генерации и имайки поради рисковете, пред които е изправена страната ни, Генералният щаб на Сърбия и Министерството на защитата през вчерашния ден публично се обърнаха към президента на републиката и стартираха самодейност за започване на възобновяване на наложителната военна работа “, сподели Вучевич.

Той добави, че сръбските въоръжени сили и министерството на защитата са подготвили солидна обосновка и че в случай че бъде възобновена военната работа, предлагането е тя да продължи до четири месеца.

„ През този интервал можехме да упражняваме добре младите момчета и по-късно да ги поддържаме на това равнище на подготовка на избрани шпации от време. Нищо няма да стане за една нощ. Документът влезе в кабинета на президента, по-късно отива във военния му кабинет и чакаме необятно разискване. Последната инстанция е Народното събрание на Сърбия. Със сигурност ни чакат няколко седмици или месеци полемика. Трябва да се даде период на армията и на министерството да приготвят всичко – столове, кухни, здравни пунктове. Винаги е по-добре да инвестираш в личната си войска, в сравнение с да храниш нечия друга. Сръбската войска поддържа професионална войска, ние към момента продължаваме плана за 5000 специфични елементи, имаме цялата тази година за това. Няма място за суматоха, това не е връщане към деветдесетте години. Германската история за връщането на военната работа през 2027 година Австрия, Швейцария и Гърция имат военна работа. До края на месеца имаме среща, на която ще докладваме на президента. Генералният щаб на Сърбия и министерството няма да се откажат. Сръбската войска е най-голямата възпираща мощ “, сподели Вучевич.

Той уточни, че Сърбия обезпечава мир, само че следи какво се случва в Косово.

„ Ако успеем в това, имам вяра, че ще бъде лечебно за цялото общество. Сръбската войска не е в проблем, от 1 януари армейците имат 10 % по-висока заплата. Това към този момент не е същата войска. Сърбия печели с мир, ние не влизаме във война, само че би трябвало да следите какво се случва в района и във връзка с Косово и Метохия. Работата на сръбските въоръжени сили е да се приготвят за най-лошия сюжет и да се надяват той в никакъв случай да не се случи. Пак дублирам, връщането на военната работа не е покана за никакви спорове, не е подготовка за войни, а отбрана на страната и бих споделил, че ще помогне на фамилии и момчета. Всеки ще цени повече майките, родителите и приятелите “, заключи Вучевич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР