Сръбският министър на отбраната Александър Вулин съобщи, че в началото

...
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин съобщи, че в началото
Коментари Харесай

Сърбия се въоръжава с нови руски хеликоптери и изтребители МиГ-29

Сръбският министър на защитата Александър Вулин заяви, че при започване на април е разговарял с съветския си сътрудник Сергей Шойгу в Москва за доставка на ново въоръжение от Русия - четири транспортни хеликоптера Ми-17 и четири бойни хеликоптера Ми-35, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция. Те ще дойдат в Сърбия към края на тази или при започване на 2019 година

Вулин съобщи за сръбската Първа ТВ, че през идващите дни ще бъдат приключени " избрани механически елементи " и ще бъде подписан контракт с Беларус за доставка на нови изтребители МиГ-29. След това ще може да приказва по-точно за това какво съответно сръбската войска ще достави от Беларус и за каква степен на рационализация на машините става дума.

В края на декември предходната огдина президентите на Сърбия и Русия Александър Вучич и Владимир Путин реализираха контракт за пазаруването на шест съветски хеликоптера Ми-17 и ракетна система С-300. С тях Сърбия би имала общо осем хеликоптера Ми-17, а с доставката на шестте съветски МиГ- 29 има общо 10 такива изтребителя, които след модернизацията ще могат да действат до 2030 година Освен тях сръбската авиация има и три МиГ-21 и 17 самолета " Орао ", които също ще бъдат осъвременени.

В края на 2018 година Сърбия чака доставката от Русия на 30 осъвременени танка Т-72 и на 30 модерни бронирани машини BRDM-2. Тази военна техника е част от контрактувания пакет с МиГ-овете, доставени в средата на октомври на сръбската войска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР