Сръбският гражданин Милан Джуричич, осъден в страната си за убийството

Сръбският гражданин Милан Джуричич, осъден в страната си за убийството ...

Сърби разстреляха убиеца на Аркан в ЮАР.


Сръбският гражданин Милан Джуричич, осъден в страната си за убийството на Желко Ражнатович-Аркан, бе разстрелян показно в ЮАР, написа белградският в. Курир.

Сцена на кървавата балканска мафиотска разправа стана един от най-големите градове на Южноафриканската република – Йоханесбург. Извършителите на показното убийство, както пише сръбският таблоид, принадлежат към така наречения "Земунски клан". Според информацията на "Курир" жестокото престъпление е свързано със спор за преразпределение на територии за търговия с наркотици и жива плът.

Джуричич бе осъден на 35 години затвор за убийството на Аркан, но избяга от родината си. Съпругът на Цеца Величкович, който командваше сръбското паравоенно формирование "Тигри" по време на войните в бивша Югославия през 90-те, бе разстрелян в Белград на 15 януари 2000 г.

Земунският клан се покри с лоша световна слава през 2003 г. Членът на организираната престъпна групировка, появила се в района на сръбската столица Земун – Милорад Улемек, си призна за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич.

Източник: novini.bg