Сръбските власти разкриха подробности за убийството на 2-годишната Данка Илич,

...
Сръбските власти разкриха подробности за убийството на 2-годишната Данка Илич,
Коментари Харесай

Издирваната и у нас двегодишна Данка била блъсната от кола, тялото ѝ е изхвърлено на сметище

Сръбските управляващи разкриха детайлности за убийството на 2-годишната Данка Илич, която бе в неопределеност 10 дни.

Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич съобщи, че полицията разполага с признанията на двама обвинени и с материални доказателства в поддръжка на тези самопризнания.

И двамата мъже са 50-годишни и работят за локалното водоснабдително сдружение. Те са блъснали момиченцето съслужебна кола, която е снабдена с GPS.

2-годишната Данка изчезна от регион Банско поле в град Бор на 23 март. Установено е, че тя е убита в същия ден, в който е изчезнала, съобщи bTV.

Очевидно е била блъсната от автомобил, а водачът и неговият сателит са взели тялото, с цел да прикрият закононарушението си, като са го изхвърлили на бунище.

Разследването е открило, че момичето е изчезнало в границите на минути, когато майката е отишла до колата, с цел да донесе вода за друго дете. Данка явно е излязла от двора на къщата си на пътя.

По това време обвинените са спрели покрай къщата, с цел да се почерпят. Когато са завършили и са запалили колата, са блъснали детето. Майката е видяла тази кола и мъжа, само че не е знаела какво са създали.

Според полицейското следствие обвиненият е взел тялото на момиченцето и го е сложил върху инструментите на задната седалка на автомобила.

Когато майката повикала бащата на Данка сега, в който изчезва, той стопира колата на обвинените и ги пита дали са виждали малко момиче, на което те дали отговор, че не са виждали.

Заподозрените се отправили към сметището и изхвърлили тялото на момиченцето. Единият от тях по-късно се отзовал на апела на шефа си и се присъединил в издирването на момиченцето, сподели вътрешният министър.

Двамата обвинени са били разпитани от полицията на втория ден от изгубването на Данка, в това число и на полиграфски тест, на който единият от тях се е провалил.

Полицията е употребила всички данни от телефоните в региона, частните камери за наблюдаване, GPS данните от колите в покрайнината. По време на 10-тдневното търсене са били претърсени всички къщи, изби, дупки, коли и гори.

Сметището, където обвинените са изхвърлили тялото на детето, съгласно техните показания, подкрепени от GPS данните от автомобила им, е претърсвано два пъти.

Тялото на Данка към момента липсва. Полицията има информация, че единият от обвинените го е преместил на 28 март.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР