Сръбската тийнейджърка Олга Данилович спечели турнира по тенис на червени

...
Сръбската тийнейджърка Олга Данилович спечели турнира по тенис на червени
Коментари Харесай

Сръбкиня спечели най-младия финал от години насам

Сръбската тийнейджърка Олга Данилович завоюва шампионата по тенис на червени кортове в съветската столица Москва с награден фонд 750 хиляди $. Данилович, която влезе в главната скица като "щастлива губеща " от квалификациите, победи в мача за трофея участващата с "уайлд кард " представителка на домакините Анастасия Потапова със 7:5, 6:7(1), 6:4 след 2:19 часа игра.

.@danilovic_olga has done it! Wins her first WTA title!

Gets the win over Potapova to claim the #moscowrivercup title 7-5, 6-7(1), 6-4! pic.twitter.com/6WwMglSWIf
— WTA (@WTA) July 29, 2018
Финалът беше първи и за двете 17-годишни тенисистки в надпревари на WTA. 187-ата в света Данилович навакса ранно закъснение от 1:4 гейма, с цел да стигне до триумфа в първия сет. Във втората част сръбкинята проби за 5:4 и пропусна мачбол при личен сервис в идващия гейм, а в следствие 204-ата в класацията на WTA Потапова завоюва изрично тайбрека и изравни резултата.

Great forehand winner from @danilovic_olga! #moscowrivercup pic.twitter.com/QsFe3rCiJS
— WTA (@WTA) July 29, 2018
Рускинята, който в първия кръг отстрани българката Виктория Томова, навакса закъснение от 0:2 в решаващия трети сет, след което на два пъти повеждаше с брейк при 3:2 и при 4:3, само че сръбкинята осъществя поврат със серия от три следващи гейма, с цел да заслужи шампионската купа. След мощното си показване през седмицата двете ще запишат рекордно класиране в международната класация, като Данилович ще прогресира до 112-ото място, а Потапова ще бъде 134-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР