Сръбската православна църква (СПЦ) е разрушителен фактор както в Черна

...
Сръбската православна църква (СПЦ) е разрушителен фактор както в Черна
Коментари Харесай

Джуканович: „Сръбски свят“ е балканската версия на Руски свят“

Сръбската православна черква (СПЦ) е унищожителен фактор както в Черна гора, по този начин и в района, а „ Руски свят " на Балканите е еквивалент на концепцията за " Сръбски свят " в Белград, заями черногорският президент Мило Джуканович. В изявление за гръцкия вестник „ Катимерини “ той добави, че има доста аргументи за една война и че " причина за такава може да се откри в съвсем всяка страна ".
Джуканович съобщи, че с изключение на за " нерешените въпроси " от интервала на раздробяване на някогашна Югославия, Балканите са " подобаваща почва за съсипия и застой в европейската интеграция на целия район през последните години " и че " в Черна гора бяхме притиснати от Велика Сърбия и Русия в политическа рецесия, чийто край не се вижда ".

Той добави, че " през цялата история на Балканите в никакъв случай не е било проблем да се откри причина за нова война и че планът " Руски свят " се назовава на Балканите " Сръбски свят ", а Черна гора се счита за негова естествена част ".

" Мисля, че през днешния ден елементарно могат да се видят както тези идеологии, по този начин и техните пропагандатори. Опитът за прелом в Черна гора през 2016 година, на който се противопоставихме без ничия помощ, беше единствено намек за украинските ужаси. Русия възобновява своята историческа цялост, обединявайки съветския свят в неговата целокупност на руснаци, белоруси и малоруси (историческа област в североизточната част на Украйна) - като във военната акция на Русия против Украйна тези дни се вижда един от пропагандаторите на нейните имперски упоритости ", сподели той.

Джуканович добави, че " митрополитът на СПЦ Йоаникий в това време споделя, че събитията в Украйна са последствия от атеизма " и че " Черна гора се планува да бъде една дребна Украйна. "

" Следвайки Руската черква, която безусловно поддържа нашествието в Украйна, свещениците от СПЦ в обществените мрежи крещят " три пъти наздраве " на чеченския президент Кадиров, който изпрати специфичните си сили в Киев. Проруските сили в Сърбия, Черна гора, в (полуавтономното образувание в Босна и Херцеговина ) Република Сръбска провеждат манифестации в поддръжка на (руския президент Владимир) Путин и честват " подвизите " на съветската войска. С огромна финансова поддръжка за сходни акции от дълго време е основана медийната инфраструктура в района. Центровете са в Белград и Баня Лука ", сподели Джуканович пред гръцкия вестник.

Той добави, че " култът към водача е същият, на който се радваше починалият мощен на деня на Сърбия Слободан Милошевич ". Джуканович съобщи, че е " забавно да се търсят отговори на въпроса по какъв начин тридесет години по-късно Русия влезе в концепцията за балканските планове за велики сили от 90-те години на предишния век, без да научи нищо от грешките на другите “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР