Сръбската полиция съобщи в понеделник, че е задържала най-малко 38

...
Сръбската полиция съобщи в понеделник, че е задържала най-малко 38
Коментари Харесай

Сръбската полиция задържа най-малко 38 души на фона на протести срещу изборните резултати

Сръбската полиция заяви в понеделник, че е задържала минимум 38 души, които са взели участие в митинг против докладваните необятно публикувани нередности по време на неотдавнашните общи избори, които оповестиха ръководещите популисти за спечелили в изборите за парламент и локални препоръки.

Опозиционната група Сърбия против насилието провежда митинги след изборите на 17 декември, заявявайки, че е имало изборни измами, изключително в столицата Белград. Някои политици започнаха гладна стачка.

В неделя вечерта протестиращи се пробваха да влязат в градския съвет на Белград, счупвайки прозорци, преди полицията за битка с безредиците да ги отблъсне, употребявайки сълзотворен газ, пикантен спрей и палки.

Висши полицейски чиновник Ивица Ивкович сподели пред кореспонденти, че арестуваните са изправени пред обвинявания в подбудителство към насилствена смяна на конституционния ред — по отношение на опит за събаряне на държавното управление — и принудително държание. Той добави, че осем служители на реда с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР