Сръбската полиция е арестувала в събота няколко непълнолетни лица, които

...
Сръбската полиция е арестувала в събота няколко непълнолетни лица, които
Коментари Харесай

Сръбската полиция задържа няколко непълнолетни лица заради заплашителни послания след масовите убийства

Сръбската полиция е арестувала в събота няколко малолетни лица, които са разгласили заплашителни послания в обществените мрежи, след две всеобщи убийства в страната по-рано през седмицата, лишили живота на 17 души, най-вече младежи, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Трима възпитаници на възраст 15-16 години са задържани в северния град Нови Сад поради закани за публичната сигурност

и предизвикателство на суматоха и безпокойствие с изявления в обществените мрежи. Постовете съдържали заплашителни послания и фотоси на оръжия, които съгласно създателите им, те считали да занесат в учебно заведение.

По време на обиск в жилището на един от обвинените полицията е разкрила тъкмо копие на автоматизирана пушка.

Трите обвинени лица ще останат в прелиминарен арест за период от 30 дни.

В Белград бе задържана тийнейджърка, която се подигравала на жертвите от учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в Белград ,

където бе осъществено първото всеобщо ликвидиране в сряда. В профила си в ТикТок момичето възхвалявало обвинения причинител на закононарушението – 13-годишен възпитаник, който простреля осем деца и пазача на учебното заведение и рани други шест и учителка. Тъй като момичето е малолетно, обвинявания ще бъдат повдигнати на родителите ѝ.

След всеобщото ликвидиране в белградското учебно заведение на 3 май, на идващия ден вечерта 21-годишен юноша лиши живота на осем души

и рани други 14, стреляйки слепешката от движеща се кола в три села в региона на град Младеновац, на към 40 км южно от Белград.

И двамата обвинени причинители са задържани.

В събота бяха погребенията на някои от жертвите на всеобщите убийства.

Сърбия е в тридневен печал от петък.

На заглавната фотография: Полицейски чиновници охраняват учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в Белград, 5 май 2023 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР