Сръбската компания ElevenEs откри завод за производство на батерийни клетки,

...
Сръбската компания ElevenEs откри завод за производство на батерийни клетки,
Коментари Харесай

Гигафабрика: Сръбска компания започва производството на батерийни клетки в страната

Сръбската компания ElevenEs откри цех за произвеждане на батерийни кафези, оповестяват локалните медии. Фабриката се намира в град Суботица , и е профилирана в производството на LFP кафези.

До 2024 година заводът би трябвало да се первърне в " гигафабрика " с индустриален потенциал от 500 MWh

Според ElevenEs клетките, създадени в Суботица, в началото ще бъдат доставяни пробно на клиенти за потребление в електрически коли , рейсове, камиони и стационарни системи за предпазване на сила.

От компанията обявиха, че имат намерение да " набират всички нужни материали от Европа, за да понижат въглеродния отпечатък на създадените батерийни кафези LFP ".
 InoBat желае да построи гигафабрика в Сърбия за над €400 милиона
Словашки производител на акумулатори за електрически автомобили желае да построи гигафабрика за над €400 милиона в съседка на България

Ще се трансформира ли заводът в европейски водач?

ElevenEs има за цел да построи две огромни индустриални уреди с общ потенциал от 48 GWh през идващите години. Първият - с годишен потенциал от 8 GWh, е плануван да бъде пуснат в употреба през 2026 година, а вторият - с 40 GWh потенциал на година, в края на 2027 година.

" Откриването на първото ни индустриално оборудване в Сърбия е голям триумф за ElevenE и европейския пазар на батерийни кафези като цяло . Гордеем се с нашия принос за понижаване на световния отпечатък, започвайки с локалното произвеждане на нашите батерийни кафези ", съобщи Неманя Микач - основен изпълнителен шеф на ElevenEs.

Бизнес наличието на ElevenEs се усети за първи път през есента на 2021 година, когато сръбската компания разгласи стратегическо партньорство с EIT InnoEnergy за построяването на първата гигафабрика за LFP акумулатори в Европа.
 Инвестиция от €1 милиард: гигафабрика за акумулатори ще бъде издигната в Сърбия
Инвестиция от €1 милиард: гигафабрика за акумулатори ще бъде издигната в Сърбия

Сръбската компания ElevenEs възнамерява построяването на цех в Суботица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР