Сръбската държавна компания за железопътна инфраструктура - Infrastruktura Zeleznice Srbijeq

...
Сръбската държавна компания за железопътна инфраструктура - Infrastruktura Zeleznice Srbijeq
Коментари Харесай

Сърбия изгражда нова жп линия с връзка до България в инвестиция за €154 милиона

Сръбската държавна компания за железопътна инфраструктура - Infrastruktura Zeleznice Srbijeq заяви, че е подписала договорка на стойност €153,6 милиона с локалната компания Extra Auto Transport. Става въпрос за основен инфраструктурен план -изграждането на 22-километровия железопътен обход към южния град Ниш, оповестява сръбската eKapija.

" Extra Auto Transport взе участие като водещ член на консорциум, който включва още China Road and Bridge Corporation ", се оповестява в изказване на Infrastruktura Železnice Srbije.
 Снимка 667643
Източник:

Очаква се работите да стартират през юли тази година и да продължат 1035 дни. След като бъде приключен, новият, еднорелсов електрифициран железопътен път ще разрешава скорости до 120 км в час.
 БДЖ ще има съперник: Идва нов пътнически жп транспортьор за период от 15 години
БДЖ ще има съперник: Идва нов пътнически жп транспортьор за период от 15 години

Министерският съвет одобри решение за осъществяване на процедура за избор на компания за публичен транспорт

Обходният път на Ниш е част от настоящия план за главен ремонт на 100-километровата железопътна линия, свързваща Ниш с Димитровград, на границата с България.

Дейностите по главния ремонт започнаха през ноември 2023 година. Проектът включва реорганизация на 80-километровия сектор Сичево-Станичение-Димитровград, създаване на обходния път на Ниш и електрификация на цялата железопътна линия, която свързва Ниш с Димитровград и българската граница.

През март министърът на превоза на Сърбия - Горан Весич, разгласи, че страната ще стартира реконструкцията на 230-километровата железопътна линия, свързваща Белград с Ниш през 2025 година. Според проектите, скоростта на придвижване на влаковете ще се усили до 200 км/ч, а времето за пътешестване ще се скърати до час и 40 минути, вместо сегашните шест часа.

Железопътната линия Белград-Ниш е част от паневропейския кулоар X, свързващ Централна Европа с гръцкото егейско пристанище Солун. Разклонението му - Коридор Xc, следва маршрута от Ниш през Димитровград до българските градове София и Пловдив и турските Одрин и Истанбул, свързвайки Белград със столиците на България и Турция.
 БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове
БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове

Чрез новата доставка държавните железници ще модернизира тнад 20% от преносимия си състав
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР