Square Enix пусна актуализация (версия 1.22) за Forspoken, която осигурява

...
Square Enix пусна актуализация (версия 1.22) за Forspoken, която осигурява
Коментари Харесай

Forspoken стана първата игра, която поддържа технологията за мащабиране на изображения AMD FSR3

Square Enix пусна актуализация (версия 1.22) за Forspoken, която обезпечава поддръжка на технологията за мащабиране на изображения FidelityFX Super Resolution 3 (FSR3) на AMD.

Усъвършенстваната технология за времево мащабиране на AMD – FSR3 включва Motion Fluid Frames – решение, предопределено да генерира фрагменти, сходни на тези, употребявани в DLSS3 на NVIDIA. Според бележките към кръпката, FSR3 е съвместима с AMD Radeon RX 5000, NVIDIA GeForce RTX 20, Intel Arc A7 и по-нови видеокарти. Технологията се поддържа и от други видеокарти, само че в този случай ще би трябвало да се откажете от генерирането на фрагменти – то се задейства настрана.

Square Enix даже разкри първия прочут проблем с FSR3, който е обвързван с понижаване на честотата на фрагментите при монитори с периодичност на освежаване 240 Hz и по-висока. Той се появява, когато генераторът на фрагменти и отвесната синхронизация (V-Sync) са задействани по едно и също време – в такива случаи се предлага да изключите последната.

Пачът е с размер 30 MB и към този момент е разполагаем в Steam, което значи, че притежателите на съчетаем хардуер към този момент могат да тестват AMD FSR3. Square Enix не е предоставила на медиите ранен достъп до актуализацията, тъй че надали си заслужава да чакате ревюта в първия ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР