Square Enix представиха последния си финансов отчет, в който за

...
Square Enix представиха последния си финансов отчет, в който за
Коментари Харесай

Square Enix отчетоха провала на Forspoken

Square Enix показаха последния си финансов доклад, в който за следващ път се регистрира неприятно показване на бизнеса на японския издател с цифрови видеоигри – другите сегменти от активността на компанията бележат растеж. Един от акцентите в документа, публикуван от Square Enix се явява Forspoken и бъдещето на заглавието, чиито продажби биват избрани, като незадоволителни.

Forspoken беше показана преди три години от японската компания, като част от премиерните игри за PlayStation 5 в качеството си на Project Athia. Играта беше упорит план на Luminous Productions, студио на Square Enix, което по-рано тази година беше слято с издателя. Зад самата игра личаха известни имена. Един от създателите на сюжета на Forspoken да вземем за пример се оказа Гари Уита, прочут с работата си по Rogue One: A Star Wars Story, After Earth и Book of Eli, а продукцията се управлява първоначално от Хаджиме Табата, деец в гейм промишлеността и дълготраен чиновник на Square Enix, прочут с работата си над Final Fantasy. Скоро след старта на работата по играта обаче Табата напуща Luminous и Square Enix и това, както може да се чака, повлиява отрицателно на бъдещето на Project Athia. Играта се одобри със смесени усеща, както от геймърите, по този начин и от медиите и както разбираме от последния отчет на издателя, очевидно няма бъдеще.

„ Ревютата на Forspoken, която ние публикувахме на 24.01.2023 бяха смесени. Играта получи обаче също по този начин и позитивна противоположна връзка поради екшън характерностите си, включително паркур и бойните детайли, тъй че тук виждаме капацитет, който ще докара до усъвършенстване във опциите ни за разработка на други игри в бъдеще “, пишат Square Enix в отчета си. Вследствие на незадоволителното пазарно показване на Forspoken обаче, издателят вижда притеснителни знаци за представянето във финансово отношение на компанията за идващото тримесечие. Вероятно и тези неприятни резултати на гейм фронта, само че и освен, са довели до решението на борда на шефовете на компанията да освободят досегашния президент на компанията – нещо, за което ви разказахме неотдавна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР