Спутник V - какво се случва с руската ваксина и

...
Спутник V - какво се случва с руската ваксина и
Коментари Харесай

Българското семейство, ваксинирано със Спутник V, разказа как протича имунизацията в Русия

 Спутник V - какво се случва с съветската ваксина и по какъв начин протича имунизацията в Русия. За това разказаха вече имунизираните стоматолози, живеещи в страната от 3 десетилетия, Йорданка Чанева и Диан Иванов.

" След имунизацията психически сме ужасно спокойни, не може да се съпостави с месеците преди този момент. Не сме очаквали да сме толкоз спокойни. Хората би трябвало да знаят, че най-хубавото след имунизирането е психическото успокоение ", споделиха двамата в ефира на  " България заран ".

И обясниха, че до момента няма проблем с съветската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, другояче към този момент е щяло да бъде обявено по медиите.

" В Русия към този момент има 2 млн. имунизирани, а и интензивно стартират да имунизират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено подредени белтъци и организмът реагира с разработване на антитела ", означи Диан Иванов. 

" Когато отидем да се имунизираме в поликлиниката, лекарят изяснява за нежелани реакции. Това нормално е лека температура 3 дни ", уточни Йорданка Чанева пред .

По думите на стоматолозите при имунизация се подписва единодушие за възможните нежелани реакции, само че твърдят, че съветската ваксина не дава такива.

" Американските ваксини са по-съвременни, в съветската се употребява малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични резултати, те са напълно дребни, само може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да прекарваме простуда ", разясни Чанева. 

" За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., сега е доста огромно желанието на хората да се имунизират. Ограниченията в Русия понижават и имаме вяра, че с имунизирането всичко ще се оправи ", показа Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият вариант на ковид може да е по-заразен, само че има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на имунизираните няма да се вършат, с цел да няма дискриминация към онези, които не желаят да се ваксинират.

" Ние призоваваме хората да се имунизират с одобрените ваксини ", споделиха още сънародниците ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР