Спукана гума е причина за катастрофата на АМ Тракия, при

...
Спукана гума е причина за катастрофата на АМ Тракия, при
Коментари Харесай

Автомобилът от катастрофата на АМ Тракия е бил със зимни гуми от 2007 г.

Спукана гума е причина за злополуката на Автомагистрала " Тракия ", при която почина петгодишно дете.

Това заяви заместник-окръжният прокурор на Сливен Руси Русев, представен от БНР и bTV.

В минивана са се возили две фамилии, общо 8 души – четирима възрастни и 4 деца. 7 души са с леки пострадвания и са прегледани в Спешния център на Сливен. Шофирал е бащата на починалото дете.

Автомобилът е бил със зимни гуми, създадени през 2007 година и безусловно негодни за приложимост.

Той се е въртял по пътното платно известно време и се е блъснал в мантинелата, след което се е възпламенил и е изгорен изцяло.



" Данните от огледа... по-скоро до момента водещата версия, по която работят сътрудниците от полицията, се касае за потребление на несъответствуващи за атмосферните условия за сезона гуми, които са били мощно остарели. Тези гуми, износени, в резултат на пукането на гумата, се стига до този случай - запалване на автомобила след удар в мантинелата ", съобщи прокурор Русев.

" Лицата са без пострадвания. Те са съумели да излязат от горящия автомобил и след обзор в незабавния център в Сливен са в полицията, с цел да бъдат разпитвани като очевидци по формираното досъдебно произвеждане ", добави той.

Предстои да се обяснява за какво детето е останало в горящата кола.

През летните месеци " Пътна полиция " не управлява положението на гумите на колите. Такива инспекции все още се вършат единствено при започване на зимния сезон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР