Спряно е разследването, в което прокуратурата търси кой направи снимките

...
Спряно е разследването, в което прокуратурата търси кой направи снимките
Коментари Харесай

Делото за чата между Гешев и Pi ar Sevi Boiko е спряно |

Спряно е следствието, в което прокуратурата търси кой направи фотосите на чата на ръководителя на държавното обвинение Иван Гешев с пиарката на някогашния министър председател Севделина Арнаудова по време на съвещание на парламентарната правна комисия през септември , заяви.

На съвещанието се обсъждаше законът за Бюрото по отбрана, което от послушание на основния прокурор да мине към правосъдното министерство. от Отровното трио. По-късно и  също я пусна. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като " Pi ar Sevi Boiko ". Самата тя не отхвърли за кореспонденцията си с Гешев, тъй като имали " десетки събития дружно ", които са били отразявани.

През октомври водачът на " Боец " Георги Георгиев заяви, че по техния сигнал прокуратурата е почнала инспекция за разгласяването на фотосите. 

" Преписката е решена от прокурор. Постановление за прекъсване на наказателно производство. Дата 12 ноември 2021 ", са написали в този момент проверяващите.

Преди това като придвижване по преписката бе отбелязано, че на 1 октомври на Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане за следствие от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане. Това може да стане, ако извършителят не е оголен, в случай че е лице с имунитет или в случай че има единствено един свидетел и той не може да бъде разпитан.

Прокуратурата е отказала да образува разследване срещу самия Гешев за чата с претекста, че той си е общувал с Арнаудова единствено от добро възпитание и не е направил никакво нарушаване, тъй като против пиара по това време в прокуратурата няма преписки и следствия. В постановлението си прокурор Венцислав Фердинандов стигна до извода, че хората, които са снимали и разпространили чата на основния прокурор, са направили закононарушение, тъй като са погазили тайната на кореспонденцията му.

Фердинандов се произнесе по проблема за рекордните 13 дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР