Спряно е разследването, с което прокуратурата търси кой е направил

...
Спряно е разследването, с което прокуратурата търси кой е направил
Коментари Харесай

Спряно е делото за чата на Гешев с пиарката на Борисов

Спряно е следствието, с което прокуратурата търси кой е направил фотосите на чата на основния прокурор Иван Гешев с пиарката на някогашния министър председател Севделина Арнаудова, заяви

През октомври водачът на " Боец " Георги Георгиев осведоми, че по техния сигнал прокуратурата е почнала инспекция за разгласяването на фотосите от чата на основния прокурор и Арнаудова, които бяха публикувани от депутати. Арнаудова бе записана с контактите на Гешев като " Pi ar Sevi Boiko ".

В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане - в случай че причинителят не е оголен, или в случай че е лице с имунитет, или в случай че има единствено един очевидец и той не може да бъде разпитан.

Прокуратурата към този момент отхвърли да образува следствие против самия Гешев за чата с претекста, че той си е общувал с Арнаудова единствено от положително образование. Според държавното обвиняване той не е направил никакво нарушаване, тъй като против пиарката по това време в прокуратурата няма преписки и следствия.

В постановлението си прокурор Венцислав Фердинандов стига до извода, че хората, които са снимали и популяризирали чата на основния прокурор, са направили закононарушение, тъй като са погазили тайната на кореспонденцията му. Фердинандов се произнесе по проблема скоростно - единствено за 13 дни, а след това стана зам.-шеф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Чатът сред Иван Гешев и Севделина Арнаудова беше сниман инцидентно на 11 септември по време на съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да реалокира Бюрото по отбрана към основния прокурор в Министерството на правораздаването.

Ота фотосите, оповестени от депутати в обществените мрежи, се вижда, че през приложението " Телеграм " Гешев поддържа връзка с " Pi ar Sevi Boiko ". От известията се вижда, че основният прокурор дава отговор само със смеещи се емотикони.

Севеделина Арнаудова не отхвърли, че си написа с Гешев. " Не укривам, че познавам основния прокурор, имаме десетки събития дружно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции... ", съобщи тя.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР