Спрямо 2019-та година имаме 19% спад в туризма, а спрямо

...
Спрямо 2019-та година имаме 19% спад в туризма, а спрямо
Коментари Харесай

Спрямо 2019-та година имаме 19% спад в туризма

Спрямо 2019-та година имаме 19% спад в туризма, а по отношение на 2021-ва сме на 50% растеж. Данните уточни пред Нова телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров. Той обаче посочи: " По-висок брой туристи не значи по-добри облаги ". И изясни това със скока на цените, който изяжда облагите. 

Към момента по отношение на предходната година резервираме броя български туристи, само че са регистрирани 3,5 милиона пътувания на българи отвън страната, основно в Турция и Гърция.

Според Илин Димитров България би трябвало доста повече и за доста повече пари да се популяризира пред света. " Нашият образ пред света е 2 стотни от % Брутният вътрешен продукт. Аз бих гонил 1 % от Брутният вътрешен продукт, с цел да можем да изградим един добър имидж на страната ни и една чудесна маркетингова тактика, тъй като това продава – по какъв начин наподобява страната на открито ”.
Като уточни, че за туризма е важно да се приказва позитивно, сподели: " България е място, което би трябвало да подчертава върху 6,7 основни думи – непорочност, природа, слънце, море, СПА, винен, културен туризъм. Искаме всички протоколни дарове да бъдат уеднаквени и да представяме българско вино с хубави етикети, представящи нашата история. И подаръци, които също показват историята и културата ни ".

Ето за какво в целите на министъра е да се работи по основаване на бранд " България ". " Бранд " България " и методът, по който приказваме, демонстрира на света какво предлагаме. Не можем да си позволим да нямаме бранд, а ние нямаме ", безапелационен е той.

Димитров заяви още, че българите може да си почиват с ваучерите за храна, а концепцията е това да е първа стъпка към обособяване на специфични ваучери за туризъм.

На въпрос за парите към хотелиерите, приютили украинските бежанци, министърът заяви, че до края на тази седмица ще се изчистят 99% от забавените плащания в първата част на програмата, а ще ги преведат идната. Отново тази седмица би трябвало да се реши и по какъв начин ще продължи програмата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР