Спряха и голямата обществена поръчка за реконструкцията, модернизацията и доизграждането

...
Спряха и голямата обществена поръчка за реконструкцията, модернизацията и доизграждането
Коментари Харесай

Поредна жалба блокира пореден много важен за Пловдив проект!

Спряха и огромната социална поръчка за реконструкцията, модернизацията и доизграждането на пловдивската пречиствателна станция за отпадъчни води, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  В Комисията за защита на конкуренцията е постъпила тъжба от компания " Станилов " ЕООД с искане за краткотрайна мярка " Спиране на процедурата ".

" С оглед на гореизложеното всички дейности по хода на процедурата се преустановяват до влизане в действие на определението, с което се отхвърля настояването за налагане на краткотрайна мярка, или решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайната мярка. В случай, че настояването за краткотрайна мярка бъде отхвърлено, периодите за подаване на предложения ще бъдат удължени “, оповестява възложителят на поръчката Община Пловдив.

Припомняме, че публичната поръчка за инженеринг е на стойност 58 845 129 лв. и е част от " Интегриран план за водите на Пловдив " по Оперативна програма " Околна среда " 2014-2020 година ". Тя включва правене на механически и работен план на обекта; координиране и изваждане на всички нужни разрешителни; реорганизация и уголемение на пречиствателната станция по утвърден проект; доставка на машини и уреди за обекта; правене на документи за употреба на съоръжение и уреди на български език; образование на личния състав, зает в употребата на обекта и тестването на оборудването; авторски контрол по време на строителството и монтажа на обекта.

Изискването е срокът за осъществяване на всички действия да не надвишава повече от 730 календарни дни. Средствата пък са систематизиране както следва: 1 800 000 лв. за механически и работен проект; 29 860 890 за строително-монтажни дейности; 260 000 лв. за авторски надзор; 23 938 180 за доставка на съоръжение и 2 986 085 за непредвидени работи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР