Спрете кръвопролитията! Вашите епископи и свещеници освещават и благославят танковете

...
Спрете кръвопролитията! Вашите епископи и свещеници освещават и благославят танковете
Коментари Харесай

Докато БПЦ не реагира, викарият на Одеската епархия се намеси срещу руския патриарх: Освещавате танкове и ракети!

" Спрете кръвопролитията! Вашите епископи и свещеници освещават и благославят танковете и ракетите, които бомбардират нашите мирни градове ".

С подобен апел към съветския патриарх Кирил се обърна викарият на Одеска епархия Арцизки архиепископ Виктор (Биков) след офанзивата на съветските сили против гражданска инфраструктура в Одеса предходната седмица, вследствие на което бяха наранени доста здания в центъра на международното завещание на пристанищния град. Разрушен беше Преображенският катедрален храм в града, в началото издигнат през 1794 година по време на имперското съветско ръководство, опустошен при руския водач Сталин през 1936 година и възобновен през 90-те години след разпадането на Съветския съюз, напомня БГНЕС.

В посланието си архиепископът акцентира: „ С Вашата персонална благословия армията на Руската федерация през днешния ден прави зверства и води открита война на суверенната територия на украинската страна. “

„ За мое голямо отчаяние на последното архиерейско заседание в Москва не казахте нито дума за нуждата да се спре тази каинова война. Спрете убийствата и разрушенията на мирни градове и села! “

Според архиепископ Виктор, офанзивата против катедралния храм „ Преображение Господне “ в Одеса е посочила ясно, че „ Украинската православна черква от дълго време няма нищо общо с Вашите възгледи “.„ Заради персоналните си упоритости Вие загубихте Украинската православна черква и другите църкви в страните от „ светата Рус “! “, се споделя още в посланието.

Викарият на Одеска епархия осъди изрично „ безумната експанзия на Руската федерация против нашата самостоятелна страна “.

„ Осъждаме варварското завладяване на нашите епархии в Източна и Южна Украйна. Осъждаме репресиите и потисничеството, които Вашите органи правят във краткотрайно окупираните територии на Украйна! “„ Оставете на мира нашата черква, нашите архиереи и нашия предстоятел! Имаме собствен личен път, който е определен от Събора на Украинската православна черква “, се споделя в умозаключение в посланието на Арцизкия архиепископ Виктор към съветския патриарх Кирил. Faktor.bg напомня, че нашата черква е пасивна и внимава да се намеси за каквото и да, до момента в който в страната и в света има динамични събития, за които нашите митрополити избират да мълчат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР