Спрете да купувате за две седмици, нека да ги изхвърлят“,

...
Спрете да купувате за две седмици, нека да ги изхвърлят“,
Коментари Харесай

Цените в Билла полудяха, яйцето вече е 72 стотинки

„ Спрете да купувате за две седмици, дано да ги изхвърлят “, приканиха консуматори

Цените в една от огромните вериги за хранителни артикули – „ Билла “ тотално полудяха. Читателка на Флагман.бг е снимала последната „ промоция “ – 10 яйца за 7,19 лв.. Това значи, че едното яйце, може би от щастлива кокошка, коства 0,72 стотинки.

Само допреди няколко месеца те се продаваха за по 20-22 стотинки. Ако страната не се намеси съответно цената им още повече ще скочи до наближаването на светлия християнски празник Великден.

„ Спрете да купувате за две седмици. Нека да изхвърлят продукцията и сами ще смъкват цените “, приканват консуматори, давайки образец с Хърватия, където клиентите направиха тъкмо това – близо месец вземаха единствено извънредно нужните хранителни артикули и оставиха тонове артикули по щандовете да залежават и да се скапват.

„ Време е да излезем на митинг “, гневят се други в обществените мрежи.

„ Какви са тези яйца. Колко щастливи ще са тези кокошки. Да не са хранени със злато “, пишат трети.

Във Англия 12 яйца костват 2,3 паунда – към 5 лв. – двойно по-евтино, в сравнение с в България. В английския Лидл 15 яйца се продават за 1,79 паунда, а в Испания 24 яйца за 3,64 евро. В Германия 10 яйца костват 1,99 евро.
 Великобритания - 12 яйца за 2,3 паунда  Снимка от Валенсия, Испания 24 яйца се продават за 3,64 евро  В английския Лидл - 15 яйца костват 1,79 евро
Ето и част от другите мнения в мрежата:

„ Ден година храни. В Австрия Билла е най-евтиният магазин, а в България – най-скъпият “.

„ Малотраен артикул. Спомняте ли си репликата: За Бога братя не купувайте! “

„ Скоро яйцата ще станат по 2 лв., тъй като кокошките би трябвало да вървят на психолог, спа център, да имат пухени завивки и матраци с мемори пияна “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР