Справянето с нелегалната миграция е важна част от взаимното сътрудничество

...
Справянето с нелегалната миграция е важна част от взаимното сътрудничество
Коментари Харесай

Президентът на Унгария Каталин Новак на посещение у нас

Справянето с незаконната миграция е значима част от взаимното съдействие и за гарантиране на сигурността на Европейския съюз (ЕС), само че оправянето изисква надзор и защита на външните граници. Изисква нова политика, изисква схващане, че защитата на външните граници на Европейски Съюз е обвързване и идентична отговорност на всички страни членки. 

Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с президента на Унгария Каталин Новак, която е на посещаване у нас. 


Президентът Радев означи, че съществена тематика на диалога му с унгарския държавен глава са били миграцията и Шенгенското пространство. 

Президентът на Унгария Каталин Новак от своя страна посочи, че България би трябвало да бъде колкото се може по-бързо член на Шенгенския контракт.

По думите ѝ това е в интерес освен за българите, само че и за всички членове на Европейския съюз. 

" Европа направи неприятен избор и взе неприятно решение, когато не даде своя позитивен отговор за присъединението на България и Румъния към Шенген ", съобщи Новак. 


Относно незаконната миграция тя съобщи, че Унгария и България са гранични страни и означи, че незаконната миграция се разраства. 

Президентът на Унгария Каталин Новак е на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

На пл. „ Св. Ал. Невски “ Румен Радев посрещна Новак с публична гала. Държавният глава на Унгария отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

След това на „ Дондуков “ 2 Румен Радев и Каталин Новак организираха среща " на четири очи ".

Предстоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Унгария. 

В рамките на визитата ще бъдат разисквани вероятностите за следващо разширение на двустранното съдействие в областта на стопанската система, енергетиката, вложенията, културата, както и настоящи тематики от европейския и районния дневен ред.

По време на визитата си у нас президентът на Унгария ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

През януари на посещаване у нас по покана на служебния външен министър Николай Милков беше министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Сред акцентите на срещата сред тях бяха последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в разнообразни области от съвместен интерес, съдействието сред България и Унгария в границите на Европейския съюз и присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР