Справянето с нелегалната миграция е важна част от взаимното сътрудничество

...
Справянето с нелегалната миграция е важна част от взаимното сътрудничество
Коментари Харесай

Радев: Справянето с нелегалната миграция е важна част от сътрудничеството между България и Унгария

Справянето с незаконната миграция е значима част от взаимното съдействие и за гарантиране на сигурността на Европейския съюз (ЕС), само че оправянето изисква надзор и защита на външните граници. Изисква нова политика, изисква схващане, че защитата на външните граници на Европейски Съюз е обвързване и идентична отговорност на всички страни членки. Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с президента на Унгария Каталин Новак, която е на посещаване у нас.

Президентът Радев означи, че съществена тематика на диалога му с унгарския държавен глава са били миграцията и Шенгенското пространство.

България би трябвало да бъде колкото се може по-бързо член на Шенгенския контракт, сподели от своя страна Каталин Новак.

По думите ѝ това е в интерес освен за българите, само че и за всички членове на Европейския съюз.

Европа направи неприятен избор и взе неприятно решение, когато не даде своя позитивен отговор за присъединението на България и Румъния към Шенген, съобщи Новак.

Относно незаконната миграция тя съобщи, че Унгария и България са гранични страни и означи, че незаконната миграция се разраства.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР