Справки на ДАНС са открити в нощното шкафче на задържания

...
Справки на ДАНС са открити в нощното шкафче на задържания
Коментари Харесай

Справки от ДАНС в нощното шкафче на кмет

Справки на ДАНС са открити в нощното шкафче на арестувания кмет на Септември Марин Рачев. Това заяви през вчерашния ден ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Той разясни, че документите не са оригинали, а копия, не са секретни, а единствено за служебно прилагане, само че не и от кметове. Отнасят се до сигнали, събирани през 2015 година по време на локалните избори. Тепърва ще се ревизира по какви канали от ДАНС са изтекли служебните данни.

“Явно с чисто научна цел бъдещият тогава кмет на Община Септември е събирал информация, с цел да увеличи общата си просвета. Допълнително се откри следващият бележник, в част от който се съдържат и бележки, разценки – хората очевидно не престават да пишат, вместо да помнят, за всяка компания, която считаме да ревизираме ”, добави Гешев. Според него за шефовете на тези компании има данни, че са свързани с родословното дърво на кмета Рачев. Втората му братовчедка да вземем за пример имала лист с въпроси и отговори, които би трябвало да дава, в случай че се стигне до разпити и е можела да тренира пред огледалото.

Както писа “Труд ”, градоначалникът на Септември от ГЕРБ бе арестуван в четвъртък при акция на новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията. Вчера спецпрокуратурата му повдигна две обвинявания – за умишлена занемареност и за подписване на неизгодна договорка. Заедно с него под отговорност бе измамен и чиновник на общината, който е изготвял погрешни строителни документи, които са служели за доклад и осъществяване на заплащания.

Рачев бе освободен против парична гаранция от 250 000 лв., а общинският чиновник – против 10 000 лв.. 100-ина последователи на кмета го посрещнаха с протест, обятия и целувки.

По рано през вчерашния ден Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор разказа част то схемите, по които общинските пари са отивали във компании, свързани с Рачев посредством братовчеди, съпруги и така нататък През последните години те печелели всички публични поръчки за 13 млн. лева в общината. По документи бил регистриран да вземем за пример ремонт на 400 метра от улица, която е дълга 300 метра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР