Справка на Министерството на туризма относно водния травматизъм по морските

...
Справка на Министерството на туризма относно водния травматизъм по морските
Коментари Харесай

Готвят нова Наредба за водноспасителната дейност

Справка на Министерството на туризма по отношение на водния травматизъм по морските плажове за миналия сезон 2022 година сочи, че записаните в интервала юни-септември случаи на удавяния по българското Черноморие са били общо 26, оповестиха от министерството.

В региона на област Бургас са регистрирани 20 случая на удавяне, от които 19 са мъже и една жена. В региона на област Варна са регистрирани 5 случая на удавяне, от които 3 - на мъже и 2 - на малолетни. В региона на област Добрич е регистриран 1 случай на удавяне, а жертвата е жена. След дейния летен сезон 2022, през месец октомври е регистриран 1 случай на удавена жена в област Варна.

С цел понижаване на случаите с удавяния по българското Черноморие, след миналото лято Министерството на туризма понижи броя на неохраняемите морски плажове посредством предприемането на дейности по осъществяване на тръжни процедури за отдаването им чартърен. Към днешна дата общо за 23 черноморски плажа следва да бъдат извършени процедури за отдаването им наем. За първи път този развой ще се реализира при цялостна бистрота - с видеонаблюдение и благодарение на представители от КПКОНПИ, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Подготвя се и нова и осъвременена Наредба за водноспасителната активност и обезопасяване на водните площи, взаимно с Министерството на здравеопазването.

В своя заповед от края на януари министър Димитров разпореди до 30 април регионалните шефове на област Добрич, Варна и Бургас да предложат за одобрение от министъра на туризма схеми за застраховане с водноспасителна активност през идния летен сезон на морските плажове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР