Способността на вирусите да мутират е известна, всяка година мутира

...
Способността на вирусите да мутират е известна, всяка година мутира
Коментари Харесай

Въпросът е дали този щам не е познат и сред нашата популация

Способността на вирусите да мутират е известна, всяка година мутира и грипния вирус, надлежно имунизацията против него също се трансформира. „ Доколкото разбирам не е по-агресивен като тежест, по – неприятното е, че по-бързо се популяризира. “, това разяснява пред btv неврологът доктор Ваня Тенева.
Да, изцяло допустима е хипотезата – новият вариант да болести доста хора, които поради своите особености да прекарат болестта тежко, само че това е към момента догадка, акцентира тя.
„ Въпросът е дали този вариант не е прочут и измежду нашата популация, и доколко ще въздейства на нашата популация. Нека да изчакаме още малко, с цел да има време за наблюдения и да не хвърляме суматохата на висока степен “, сподели тя.
Надявам се да се ревизира какво има у нас, и дали този вариант го няма, сподели тя, наблягайки, че не се е интересувала направено ли е към този момент това.
Припомняме, че в Националния център по заразни и паразитни заболявания по време на изключителното състояние бяха изследвани вариантите на ковид, които се популяризират на територията на България.

 
Доколкото слушам първите мнения за имунизацията са, че тя няма да бъде компрометирана от новия вариант. Надяваме се в действителност тя да е решението, разяснява още доктор Тенева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР