Способността да поставите себе си изцяло във всяка област на

...
Способността да поставите себе си изцяло във всяка област на
Коментари Харесай

Какво не ни достига, за да постигаме целите си?

Способността да поставите себе си напълно във всяка област на живота си е ключът към огромния триумф и достижения – това е моментът, когато напълно се посвещавате на дадена активност, концепция, идея, това е силата на отдадеността.

Без значение къде се намираме, това е резултат от всички избори, които сме създали по пътя. Защо някои хора са сполучливи, а други в никакъв случай не съумяват да реализират задачите си? Понякога те даже нямат цели. Каква е тайната съставна част, която тласка някои от нас към върха, до момента в който други даже не могат да стартират изкачването? Вероятно има доста аргументи - може би ниско самочувствие, отрицателно отношение и липса на религия. Може би най-голямата спънка сред нас и нашите цели е неналичието на цялостна ангажираност и отдаване.

Често споделяме неща като: „ Е, ще се опитам / Предполагам, че мога / Надявам се, че мога. " Но това не е вдишване на ангажимент. Ангажимент е „ аз ще го направя! “. Големият немски публицист Гьоте написа за силата на посвещаването и отдадеността: „ Докато човек не се ангажира напълно, има съмнение, има късмет да се отдръпне. Винаги ще има неефективност във връзка с всички начинания и творчество. “

“ Колко пъти сте опитвали нещо, без да го завършите сполучливо? Съмнявате ли се в способността си да изпълнявате? Съмнявате ли се в надеждността на концепцията си? Търсите ли постоянно утвърждение от другите? ”

Това са някои от признаците на човек, който не се е заел изцяло с задачата си. Често споделяме „ да “ на ново предизвикателство и след това решаваме, че това е глупава концепция или пък е прекомерно рисковано, оставайки на несъмнено в зоната си на комфорт. Истината е, че всеки има силата да се оправи, да реализира мечтаната цел, да бъде навръх мястото, на което желае. Тази мощ се крие точно в способността да се посветим напълно върху задачата, която преследваме, да се ангажираме на всички равнища, да предприемем верните дейности, с цел да се придвижим към нея.

Специалистите дават някои препоръки и елементарни стъпки, които да ни оказват помощ в това:

Направете избора да се посветите на вашата цел или фантазия – преди всичко сами би трябвало да създадем този, както постоянно се оказва, сложен избор, да го желаяме същински, да сме подготвени да посветим време, старания, труд, с цел да реализираме напредък;

Предприемайте смели дейности към уговорката си – когато вземем решение да се посветим на дадена концепция или идея, следва да вложим целия си капацитет и боеприпас от благоприятни условия, с цел да се движим напред към задачата. Направете изследване, потърсете нови благоприятни условия, потребни контакти, способи за самоусъвършенстване. Бъдете дейни, смели и не се отхвърляйте, в случай че първоначално срещнете усложнения. Реалните дейности, даже в началото това да са дребни стъпки, ще ви оказват помощ да растете, да напредвате, приближавайки ви към желаното;

Очаквайте и вярвайте, че ще получите помощ по пътя – когато желаем нещо същински мощно и вършим най-хубавото, на което сме способни, с цел да го осъществяваме, пред нас се откриват непредвидени благоприятни условия, нови хоризонти за деяние, появяват се верните хора, които да ни насочат със съвет. Не се отхвърляйте, когато се сблъскате с компликация, когато процесът ви се коства блокирал или подозрението се пробва да ви отклони. Търсете, бъдете отворени към разнообразни други възможности и вярвайте, че всичко ще се случи по най-хубавия за вас метод, този, който ще ви направи по-осъзнати и подготвени да посрещнете успеха;

Бъдете признателни за помощта и резултатите – благодарността има голяма мощ. Може би ви звучи необичайно и някак несериозно, само че когато сме признателни за това, което имаме, за поддръжката към нас, за преодолените компликации, за дребните триумфи, пред нас се появяват от ден на ден позитивни благоприятни условия. Ако това ви звучи прекомерно просто, имайте поради, че елементарното не значи елементарно. Преди да започнете да се съмнявате и да отричате, пробвайте и ще се изненадате от резултатите.

Да бъдем напълно отдадени на дадена цел или фантазия е „ суперсила “, това е значимият миг, когато поемаме отговорност за живота си, когато поредно изпълняваме обещанията, които даваме на себе си, когато можем да изясним какво желаеме и сме подготвени да работим до момента в който не стигнем до края. Когато нашият ангажимент е слаб, е по-вероятно да търсим оправдания, да бъдем нерешителни, да нямаме фокус и да не стигаме до нашата дестинация. Истинската отдаденост включва: вдишване на отговорност, изясненост, продуктивна работа.

Ключов съставен елемент за продуктивна работа е да се научим да делегираме дилемите, отделяйки най-вече внимание към тези с същински значима стойност. Когато се претрупваме губим посока, демонстрираме неприятни резултати, забавяме растежа и развиването си, което води и до отклонение от огромната цел. Не се тормозете да потърсите помощ, бъдете гъвкави, изобретателни, любопитни. Нека единствено мисълта за приближаването до фантазията ви изпълва с ентусиазъм и сила. Всичко зависи от нас самите, от настройката ни, от мислите, от подхванатите дейности. Не позволявайте на никого и нищо да ви отклонява от пътя. Посветете се напълно на своята идея и се радвайте на цялото „ пътешестване “ до реализирането ѝ!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР