Спортуването по време на бременност е изключително полезно. Бременността не

...
Спортуването по време на бременност е изключително полезно. Бременността не
Коментари Харесай

Как да спортуваме безоспасно по време на бременност

Спортуването по време на бременност е извънредно потребно. Бременността не би трябвало да се възприема като болест или ограничаващо положение. Създаването на живот несъмнено има условия към организма на майката, само че те не включват 9-месечен покой и липса на физическа активност, написа iwoman.bg. Ето няколко потребни правилото за безвредно спортуване по време на бременност:

Ежедневната физическа активност за 30 минути има потребно деяние върху тялото на бременната жена. Разходките, туризмът, по-интензивните тренировки – какъвто и спорт да е избрала, бременната не би трябвало да се претрупва. Тя би трябвало да не изпитва мощна отмалялост, зной. Всичко, което прави, би трябвало да съобразено с новите предели на тялото ѝ и да е прелестно за нея.

Появата на завиване на свят, задъхване, причерняване по време на спорт са индикатори, че темпото е прекомерно интензивно. Изисква се пауза за нормализиране на чувствата, след което тренировката може да продължи, само че с по-бавно движение.

Избягване на прегряването – това е обвързвано както с интензивни кардио тренировки, водещи до нараснала телесна температура, по този начин и с подбирането на уместно облекло. Повишената телесна температура не е потребна за бебето.

Добра хидратация – приемането на задоволително течности, в частност вода, е наложително изискване, с цел да бъде една подготовка безвредна по време на бременността.

Позицията – налага се да се заобикаля позиция лежане по тил изключително с придвижване на бременността. Тежестта на матката и плода в нея могат да притиснат огромни кръвоносни съдове и да понижат притока на О2 към бебето.

Да се избират спортни действия, при които рисковете от контузии са малко. За бременните доста подобаващи са йога, пилатес, стречинг, разходки по умерено тежки терени със леко към приблизително движение и схваща се- плуване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР