Спортс Мениджмънт България инициира реформа в детско-юношеския футбол в България,

...
Спортс Мениджмънт България инициира реформа в детско-юношеския футбол в България,
Коментари Харесай

Изпратиха препоръки за реформа в детско-юношеския футбол до Красен Кралев

" Спортс Мениджмънт България " инициира промяна в детско-юношеския футбол в България, изпращайки до министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев 10 рекомендации, с които да започва позитивната смяна в развиването на най-популярния спорт в страната. Екипът на Sportal.bg разгласява известието на организацията без редакторска интервенция.

" ДО
Г-н Красен Кралев
Министър на младежта и спорта

Уважаеми господин Кралев,
През миналия месец министър-председателят на Република България господин Бойко Борисов и Вие, в качеството Ви на министър на младежта и спорта, изразихте желание страната да поддържа реализирането на промяна в българския детско-юношески футбол. В тази връзка „ Спортс Мениджмънт България “ показва на Вашето внимание 10 стъпки, с които (според нас) би трябвало да стартира позитивната смяна в развиването на най-популярния спорт в страната:

1. Регулиране на активността на детско-юношеските школи по футбол:
1.1. Нормативно ограничение на опцията футболните клубове, академии и школи да взимат такси от родителите на децата под формата на членски импорт и дарения. Това е стопанска активност и би трябвало да бъде обсъждана от страната точно като такава.
1.2. Ограничаване на опцията футболните клубове, академии и школи да желаят обезщетения за създаване на млади футболисти, в случай че са взимали такси от родителите на децата за присъединяване в подготвителен развой, за екипировка, за застраховки, за присъединяване в шампионати и шампионати, за наем на терени и други Ако родителите са плащали такси, то на процедура те са тези, които са построили младия футболист и клубът, с който играчът подпише първи професионален контракт не би следвало да дължи обезщетение.
1.3. Държавата да подкрепя месечно с закрепена сума от 35 лева родителите на млади футболисти в неравностойно състояние, без да има искания за приемане на обезщетения за " създаване " при прекосяване на играча в професионалния футбол.

2. Създаване на етичен кодекс на треньорите и родителите на млади футболисти, който ясно да регламентира функциите на най-важните фигури за създаване на играча и взаимоотношенията сред тях.
3. Определяне на минимални и оптимални натоварвания на младите футболисти за всяка възраст - брой тренировки, дълготрайност, активност.
4. Ангажиране на диетолози, които да разпишат вероятни хранителни режими на младите футболисти, съгласно възрастта и физическите им индикатори. Популяризиране на ролята на вярното хранене при построяването на играча.

5. Осигуряване на спортни психолози, които да обследват вероятни проблеми и провокации, с които се сблъскват младите футболисти и подкрепят тяхното разрешаване. Популяризиране на ролята на спортния психолог.
6. Разширяване и възстановяване на съществуващата инфраструктура за тренировки и футболни надпревари, която да се употребява на преференциални цени от футболните клубове, академии и школи. Преждеспоменатите организации би трябвало да употребяват оборудванията при равни условия, без значение от броя на децата, които упражняват, а наемът би трябвало да е задоволителен, с цел да се поддържат терените в чудесно положение.

7. Разписване на минимални условия във връзка с инфраструктурата, на която се организира подготвителен и спортен развой във футболните клубове, академии и школи.
8. Включване на дисциплинираност " Педагогически похвати за работа с малолетни футболисти " при взимането на първи лиценз от треньора в Треньорската школа към БФС.

9. Задължително назначение на възпитатели в пансионите/общежитията на футболните клубове, академии и школи.
10. Въвеждане на наложителна застраховка, която да покрива всички вероятни опасности за здравето на младия футболист.

Гр. София
5 юли 2019 година С почитание,
Виктор Кирков
„ Спортс Мениджмънт България “ ЕООД "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР