Спортно-техническата комисия на БФС обяви решенията си по казуса с

...
Спортно-техническата комисия на БФС обяви решенията си по казуса с
Коментари Харесай

БФС потвърди изваждането на Левски Лом от Втора лига, обяви последиците за клуба и играчите

Спортно-техническата комисия на БФС разгласи решенията си по проблема с напусналия Втора лига тим на Левски Лом, като най-важното касаещо футболистите е, че те могат да си намерят нови клубове, само че при разнообразни условия. Самият клуб от Лом се счита за изпаднал и от идващия сезон може да се състезава в А регионална група-Монтана.

Ето какво написаха от СТК на БФС:

На съображение декларирано прекратяване на присъединяване на ФК Левски Лом във Втора професионална лига, СТК при БФС реши:

На съображение член 24, алинея 8 от Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС сезон 2021/2022, тимът на ФК Левски Лом 2020 се смята за изпаднал от Втора лига, като идващото състезание - сезон 2022/2023 година, може да се състезава единствено в по-долно равнище, и то през едно равнище по реда на член 24, алинея 7 от Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС сезон 2021/2022.

На съображение член 24, алинея 11, писмен знак б/, от Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС сезон 2021/2022 резултатите от играните до този миг срещи от ФК Левски Лом се резервират, а за идващите му срещи се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в интерес на тимовете, с които следва да играе по стратегия.

На съображение член 12, алинея 4 по отношение на член 12, алинея 4 т.1 и т.3 от Правилника за статута на футболистите, издание 2020, състезателите дилетанти от ФК Левски Лом 2020, могат да бъдат картотекирани и да вземат присъединяване в публични мачове през сезон 2021/2022 в три клуба единствено в системата на аматьорския футбол.

Състезателите с професионални контракти с ФК Левски Лом, могат да вземат присъединяване в публични мачове, в три клуба единствено в системата на аматьорския футбол през сезон 2021/2022 и да бъдат картотекирани в сходство с член 9, алинея 3 и по отношение на член 9, алинея 1 от Правилника за статута на футболистите, издание 2020 г, след приключването на интервал от минимум 30 дни след изиграване на неговия финален мач като професионален футболист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР