Спортният свят потъна в скръб. Олимпийският шампион по спортна гимнастика

...
Спортният свят потъна в скръб. Олимпийският шампион по спортна гимнастика
Коментари Харесай

След 11-годишна битка с тежка болест само на 44 почина олимпийски шампион

Спортният свят потъна в тъга. Олимпийският първенец по спортна гимнастика Дмитрий Василенко умря на 44-годишна възраст. Във вестоносец на неприятната вест се трансформира някогашният му съотборник в националния тим на Русия Алексей Немов, оповестява Блиц.

``
реклама

„ Сбогом, приятелю. Благодаря ти за всичко. Дима към този момент не е с нас. Лека му пръст. Благодаря на всички, които се бореха за неговото здраве. Сега ни остава единствено да се молим за душата му. Съболезнования на околните му “, написа четирикратният олимпийски първенец в „ Инстаграм “.

През 2008 година на Дмитрий Василенко е диагностицирана Амиотрофична латерална склероза и след това той е изцяло неподвижен. Тежката болест все още е нелечима и животът на заболелите продължава сред 3 и 5 години. Редки са случаите на по-дълга битка.

Василенко е олимпийски първенец от Атланта`96 в отборната конкуренция. Освен това има сребърен (1994) и бронзов (1997) медали от международни състезание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР