Спортният свят беше разтресен от нов допинг скандал. Двама топ

...
Спортният свят беше разтресен от нов допинг скандал. Двама топ
Коментари Харесай

Двама топ тенисисти изгоряха с допинг, единият даде култово оправдание

Спортният свят беше разтърсен от нов допинг скандал. Двама топ тенисисти са дали позитивни проби - лидерът в ранглистата на двойки Роберт Фара и международният №78 на сингъл Николас Яри. Международната тенис федерация осведоми, че правата им са спрени.

32-годишният Роберт Фара е дал позитивна допинг проба през октомври. В нея е открито веществото болденон, което е в листата със неразрешени субстанции. Колумбиецът разказа новината като " Най-тъжният миг от моя живот ". Фара изясни, че повода да бъде заловен с допинг най-вероятно е нечисто месо, което е консумирал.

" Болденонът постоянно се открива в месото в Колумбия и може да окаже въздействие върху резултатите от тестванията на спортисти. Сигурен съм, че това е генерирало резултата на съответния тест ", написа Роберт Фара в обществените мрежи. Преди часове двукратният първенец на двойки от Големия шлем се отхвърли от Australian Open, а от шампионата оповестиха, че това се случва поради " персонални аргументи ".

24-годишният чилиец Николас Яри пък е глобен със задна дата от антидопинговата стратегия в тениса. Той е бил тестван на 19 ноември 2019 година по отношение на присъединяване му на Купа „ Дейвис “ в Мадрид. Неговата проба е била изпратена на Световната антидопингова организация (WADA) в Монреал.

След направения разбор излиза наяве, че в кръвта му са открити неразрешените метаболити лигандрол и станозолол. Те са в листата на WADA за неразрешени субстанции. Чилиецът даде публична позиция в профилите си в обществените мрежи. Версията на Яри е, че е приемал мултивитамини в Бразилия по разписание от доктор, който му подсигурил, че не са в листата със неразрешени субстанции. " Искам да знаете, че в никакъв случай по време на кариерата ми като тенисист не съм приемал за неразрешени вещества. Аз съм изцяло срещу допинга ", написа Яри, който през юли 2019 година завоюва първата си ATP купа, труимфирайки на шампионата в Бостад (Швеция).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР