Спортният министър Радостин Василев се самопровъзгласи за сбъднатия кошмар на

...
Спортният министър Радостин Василев се самопровъзгласи за сбъднатия кошмар на
Коментари Харесай

Радостин Василев се самопровъзгласи за сбъднатия кошмар на всички дерибеи в спорта |

Спортният министър Радостин Василев се самопровъзгласи за сбъднатия призрачен сън на всички дерибеи в спорта и съобщи, че продължава дейната си работа против корупцията в страната и " освобождението на спорта от мафията на всички равнища ".

В ядосан пост във фейсбук той изяснява, че ще се бори против схемите за източване на средства и ще вложи оптимални напъните в търсене на " правдивост, отмъщение и смяна ".

" Колкото по-навътре влизаме, толкоз повече се виждат завладени спортни клубове и федерации, превърнати в мини политически централи на ГЕРБ и касички за връщане на пари към избрани хора. Феодализирани спортни парцели, от които се облагодетелства обслужващият личен състав на падишаха, а в това време децата - бъдещето на страната, упражняват в ужасяващи условия. За повече от десетилетие Борисов и шайката му не построиха нито един стадион. НИТО ЕДИН. Но построиха зали-гробници и пустеещи игрища по села и паланки. Единствената цел - ГРАБЕЖ ", показва той.

Ето цялостния текст на обявата му в обществената мрежа:

" Уважаеми другари, Това, което ми даде кураж да поема Министерството на младежта и спорта преди три месеца и половина, беше убеждението ми, че съм свободен и в същото време виновен човек. Свободен от предразсъдъците на предишното и виновен към проблемите на днешния и утрешния ден. Това ми дава право да кажа, че ще положа всички старания политиката да се прави по този начин, че хората, свързани със спорта в България, да се усещат уверени и почтени. Аз зная какъв брой значимо е през днешния ден това за всеки един от нас. Защото народът е мощен там, където е мощен Законът.

В тази връзка стартирах невиждано избавление на спорта от мафията на всички равнища. В ход е към този момент решаващата фаза и това води до нервност и суматоха в системата. Измислени жълто-кафяви сайтчета бълват неистини и целенасочени офанзиви, мишоци църкат. Категоричен съм, че какъвто и да било злоумишлен медиен напън, от който прозират ползи надалеч от спорта и коректността, не би ме отклонил от пътя да извадя на показ всички безобразия, осъществени в системата.

Аз съм сбъднатият призрачен сън за всички дерибеи в спорта!

Колкото по-навътре влизаме, толкоз повече се виждат завладени спортни клубове и федерации, превърнати в мини политически централи на ГЕРБ и касички за връщане на пари към избрани хора. Феодализирани спортни парцели, от които се облагодетелства обслужващият личен състав на падишаха, а в това време децата - бъдещето на страната, упражняват в ужасяващи условия. За повече от десетилетие Борисов и шайката му не построиха нито един стадион. НИТО ЕДИН. Но построиха зали-гробници и пустеещи игрища по села и паланки. Единствената цел - ГРАБЕЖ.

Спортните обекти у нас са в окаяно положение с доста дребни изключения. 12-годишното „ царуване ” на политическия Франкенщайн докара българския спорт до положение на будна кома. С дейностите и бездействията си Борисов и мозъчният концерн на партията му са главните виновници за батака, в който се намира всичко у нас. Колкото и да не ви харесва, изчегъртването ще продължи. Ако в другите министерства не подхождат като мен, значи не знаят какво в действителност желаят хората, които ни избраха.
Вербалните, неподписани изстъпления на проститутките на господарите на грабежа няма да трансформират волята ми за правдивост, отмъщение и смяна. Българският народ беше задоволително толерантен, само че към този момент изиска по безапелационен метод да живее обикновено. Сега суверенът желае това, което не получи преди повече от три десетилетия.

Първо - същински промени и благоприятни условия за самостоятелно развиване на всички състезатели и треньори.
Второ - всички, които са злоупотребявали с властта, да бъдат осъдени.
Трето - ясна концепция за това къде сме, накъде желаеме да върви спортът в България в този момент, следващата година, след пет, 10 години.

Днес би трябвало да спрем да се лутаме сред илюзиите на предишното и провокациите на бъдещето. За мен е недопустимо ориста на спорта в България да се взема решение на кръгли маси или посредством телефонни позвънявания. Днес съм уверен, повече от всеки различен път, че спортът се нуждае от незабавни промени. През последните години в България има единствено реплика на промени, съчетана с корупция и високомерно неуважение на публичното мнение.

През месец април започваме нова видео графа, в която ще демонстрираме безобразията. Същевременно ще демонстрираме обществено какво вършим и следва да вършим. Открито и пред очите ви. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР