Спортният министър отдаде дължимото на Нургюл Салимова.Успехът на Световната купа

...
Спортният министър отдаде дължимото на Нургюл Салимова.Успехът на Световната купа
Коментари Харесай

Министър Илиев награждава Нургюл Салимова

Спортният министър отдаде дължимото на Нургюл Салимова.

„ Успехът на Световната купа по шахмат сплоти цяла България. Именно това е и главната роля на спорта. Искрено имам вяра, че с надарени млади състезатели като Вас българският шахмат още веднъж ще бъде на международния връх в близкото бъдеще “.

С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обръща в приветствен адрес към Нургюл Салимова. Министърът изрича най-искрени поздравления към българката, която доближи до финала на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан. Илиев е безапелационен, че достижението ѝ утвърждава престижа на родния шахмат и издига престижа на България.

„ Страната ни е една от дребното в света, която в историята на този спорт има настоящи първенци и при мъжете, и при дамите. Младите ни гении като Вас би трябвало да бъдат стимулирани за огромните триумфи, тъй като Вие сте бъдещето на българския спорт “, показва министърът в поздравлението си, пише novini.bg. 

Илиев отбелязва, че единствено за няколко дни Салимова прикова погледите на всички българи и сигурно е стимулирала хиляди деца да стартират да играят шахмат. Това достижение е извънредно и министърът на младежта и спорта се ангажира то да бъде премирано. За издигането на престижа на България Димитър Илиев ще отличи и даде парична премия на Нургюл Салимова, както и при сходни върхови достижения на други наши спортисти в бъдеще.

Екипът на Министерството на младежта и спорта застава твърдо зад българските спортисти и ще продължи да работи интензивно за обезпечаването на най-хубавите условия за подготвителен и спортен развой. Димитър Илиев е безапелационен, че разногласия сред федерациите не могат да стоят на пътя на спортните достижения и че всички млади гении би трябвало да бъдат подтиквани, с цел да не престават да реализират триумфи и популяризират България. В този подтекст към този момент бяха направени промени в Наредба №5 на ММС, които за първи път вкарват премиране на младите спортисти от първа възрастова група преди мъже и дами. Те ще могат да получават еднократни парични награди за призово класиране на международни и европейски шампионати по олимпийски дисциплини и категории. Към момента сходни финансови тласъци не се предвиждаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР