Спортният министър на Италия - Винченцо Спадафора отхвърли твърденията, че

...
Спортният министър на Италия - Винченцо Спадафора отхвърли твърденията, че
Коментари Харесай

Феновете на Интер свързаха коронавируса с ново Калчополи

Спортният министър на Италия - Винченцо Спадафора отхвърли изказванията, че с отлагането на дуелите поради епидемията от ковид се облагодетелстват избрани клубове. Ултрасите на Интер даже заговориха за нов епизод на абсурда "Калчополи ", който омърси италианския футбол преди към 15 години.

Заради смъртоносната болест първо бе взето решение пет дуела от кръга да са пред празни трибуни, а измежду тях бе и дербито Ювентус - Интер. На идващия ден бе оповестено друго решение за отсрочване на мачовете за 13 май. Това провокира най-голямо неодобрение от последователите на Интер, защото тимът към този момент има 1 изместен мач със Сампдория и финалът на сезона ще бъде доста претрупан. Група почитатели на "нерадзурите " стачкуваха пред офисите на Lega Serie A с банер "Калчополи, още веднъж ли се случва? ".

"В този миг е недопустимо да се взимат решения въз основата на настроенията на почитателите. Трябва да подчиним всичко на публичния интерес, както в политиката, по този начин и в спорта ", съобщи министърът.

Запалянковците на Наполи от своя страна дадоха образец за държание. Срещу Торино бе разпънат транспарант "Няма съревнование в нещастието. Всички дружно против Коронавирус 19 ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР