Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета критикува решението за подновяване

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета критикува решението за подновяване
Коментари Харесай

Джарета: В ЦСКА ми харесва, чувствам се добре

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета подлага на критика решението за възобновяване на шампионатите след паузата поради ковид. Италианецът смята, че Франция и Белгия са взели вярната позиция да прекратят шампионатите си.

" Футболът се възобнови само по стопански аргументи, а от спортно-техническа позиция играта не е същата. Аз работя в тази сфера и съм заставен да виждам мачове, само че мисля, че всеки почитател превключва канала след 10 минути гледане. Истината е, че футболът отсъства и аз бих предпочел разновидността на Франция и Белгия, които не доиграха своите шампионати. Така би имало повече време за подготовка за новия сезон. А вместо това видяхме слаби мачове, травми, празни игрища ", разяснява Джарета в изявление за радио TMW.

Джарета е неудовлетворен от дребното време за отмора, което имаха играчите на ЦСКА-София, преди да стартират подготовка за новия сезон. " Новото състезание стартира на 7 август. Момчетата имаха единствено пет почивни дни преди подготовката. Безпрецедентно нещо, тъй като нямаше време за пълноценна отмора ", сподели Джарета.

Той регистрира като неточност допускането на аудитория по стадионите в България с оглед пандемията от ковид. " Загубихме финала за Купата с дузпи пред 15 хиляди почитатели, които ни поддържаха. Купата на България беше главната ни цел. Все отново завършихме добре в шампионата, второто място ни дава достъп до предварителните кръгове на Лига Европа ".

" Първоначално стадионите в България отвориха отчасти. С понижен потенциал и беше сносно. След това, след финала, станахме очевидци на нови инфекции и затвориха стадионите. Дори на стадиона имаше точни правила, с молби посредством високоговорител, само че спазването на несъмнено разстояние беше невероятно ", сподели още Джарета. " Вече две години съм в ЦСКА и тук ми харесва. Чувствам се добре в чужбина, изучавам нов език, това е житейски опит ", добави италианецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР