Спортният директор на Царско село Иво Андреевски даде оценката си

...
Спортният директор на Царско село Иво Андреевски даде оценката си
Коментари Харесай

Шеф на Царско село за селекцията, конкурентите и защо според него съдиите грешат

Спортният шеф на Царско село Иво Андреевски даде оценката си пред Sportal.bg за миналия есенен дял във Втора лига. Шефът на клуба от " Драгалевци " приказва за селекцията, конкурентните тимове и съдийските неточности във втория ешелон.

" Оценката ми за Царско село в края на полусезона е позитивна. Смятам, че се представихме на равнище. Седемте точки преднина пред втория в класирането приказват изрично за това. Успяхме да обиграем футболисти, стиковаха се, градим добър колектив. Футболистите имат вяра в личните си благоприятни условия и имат убеденост, че ще съумеят да се оправят с поставените задания.

След като свършиха мачовете, освободихме 4-5 момчета. Това бяха най-вече аварийни състезатели, които не съумяха да допринесат за триумфите на Царско село. По време на паузата желаеме да притеглим 2-3 нови имена. На този стадий няма нищо съответно, само че има към този момент набелязани играчи. Категоричната цел, която сме си сложили, е влизане в Първа лига. Може да я осъществим с привличането на качествени имена. Затова ще се постараем да притеглим положителни футболисти. Нашият взор е напълно ориентиран към български състезатели. Нямаме никакво желание да взимаме чужденци. Освен това финансовите ни благоприятни условия не го разрешават.

Царско село е тим на три години. И към момента се учим в спортно-техническо естество. Иначе успяхме да изградим добра организация в клуба. Хубавото при нас е, че трима-четирима дефинират политиката в клуба. Няма митове, в клуба е умерено и няма странични хора, които да се бъркат и да дават препоръки ", сподели Андреевски.

" Първият стадий от подготовката на тима ще протече в Струмица. Вариант пред нас през януари е и да отидем за пет-шест дни в Несебър. Основната част от подготвителния интервал ще се състои през февруари в Анталия, където ще търсим да мерим сили против класни противници. Вече имаме диалози за два-три контролни мача. Тази година съм по-обран в интервютата, които давам, защото помните фиаското, което се случи с Царско село през предишния сезон. Нека не слагаме каруцата пред коня, дано първо влезем в Първа лига и по-късно ще приказвам по-обстойно за задачите, които ще преследваме. Но е ясно едно - няма смисъл да декларирам, че като влезем в Първа лига, ще се мъчим да запазим мястото си там. В елита би трябвало да се направи добра селекция, с цел да можем да се утвърдим измежду най-хубавите ", добави шефът на Царско село.

" Възможностите във Втора лига са изравнени и всеки може да бие всеки. Определено ни чакат забавни мачове. Смятам, че главните съперници на Царско село са Монтана и Арда, в случай че последните си оправят тима и стартират да играят футбол, защото клубът от Кърджали има добра организация, финансиране, стадион и база. Мисля, че ниското равнище на подготовка на съдиите е причина реферите да позволяват неточности. Също по този начин и огромното напрежение, което основават притежателите на клубовете. Нормално е съдиите да бъркат. Те би трябвало да наблюдават за феърплея, да оказват помощ за по-качествения ни футбол, тимовете да играят по-качествен футбол. Само че в някои мачове ги виждам, че са по-притеснени от футболистите. Нормално е понякога съдиите да позволяват неточности, значимото е да не е предумишлено.

Атаките към Царско село от конкурентните тимове са естествени, защото ние спечелихме множеството мачове и сме любимци за Първа лига. Именно заради тази причина се натрупа негативизъм към нашия тим ", приключи Иво Андреевски пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР